Недостиг на между 1 и 2 милиарда спринцовки може да

...
Недостиг на между 1 и 2 милиарда спринцовки може да
Коментари Харесай

СЗО: Недостиг на спринцовки може да забави ваксинирането по света

Недостиг на сред 1 и 2 милиарда спринцовки може да появи през 2022 година Това ще забави имунизирането против ковид , а може и да насърчи по-бедните страни да употребяват наново игри, предизвестява

Производителите по света би трябвало да намерят метод да усилят производството на спринцовки за еднократна приложимост за имунизациите , съобщи Лиза Хедман, старши консултант на СЗО по въпросите за достъпа до медикаменти и здравни артикули, представена от Business Insider.

" Замислете се за броя на инжекциите, които се слагат в отговор на пандемията. Това не е сфера, в която можем да си позволим неналичия или въобще нещо, което заплашва сигурността на пациентите и медицинския личен състав ", разяснява тя през публицисти на брифинг на Организация на обединените нации в Женева.

При превоз спринцовките заемат повече място от имунизациите , което, по думите на Хедман, водело до закъснение на доставките.
 Случаите на COVID-19 в света към този момент са над 250 милиона
Случаите на COVID-19 в света към този момент са над 250 милиона

Коронавирусът заразява 50 милиона души на всеки 90 дни

В момента страните по света ползват милиарди дози ваксини против COVID-19, а международният е към 6 милиарда годишно , сподели още съветникът на СЗО.

Недостигът може да засегне рутинните инжекции за постоянно срещани болести, изключително при децата. Бедните страни могат също по този начин да се пробват да употребяват наново игли, което е рисково, даже в случай че иглите са стерилизирани, защото по тях могат да останат нездравословни бактерии.

В края на октомври УНИЦЕФ също предизвести за евентуален дефицит на 2,2 милиарда спринцовки идната година.
 СЗО и УНИЦЕФ с поддръжката на талибаните стартират имунизация против полиомиелит в Афганистан
СЗО и УНИЦЕФ с поддръжката на талибаните стартират имунизация против полиомиелит в Афганистан

Афганистан и Пакистан са последните страни в света с ендемичен полиомиелит
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР