Недостиг на медици в болничните заведения в Благоевградско. Търсят се

...
Недостиг на медици в болничните заведения в Благоевградско. Търсят се
Коментари Харесай

Недостиг на медици в болниците в Благоевградско

Недостиг на медици в болничните заведения в Благоевградско. Търсят се кардиолози, инфекционисти, вътрешни заболявания, пулмолози, анестезиолози и хирурзи. Въпреки оповестените свободни места, интерес няма.

В Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Благоевград от години изпитват усложнения с личния състав. За да не се стига до затваряне на отделения в доста от тях работят медици в пенсионна възраст.

" Отделенията, в които имаме остра потребност това са вътрешно поделение, инфекции, педиатрия надлежно и другите. Но това са отделенията, в които колкото да събираме екипи, които да дежурят и да работят ", съобщи доктор Огнян Митев, шеф на МБАЛ-Благоевград.

Причините за неналичието на фрагменти, съгласно шефа на болничното заведение, са сложни.

" Една от значимите аргументи е заплащането. За страдание болничното заведение не може да отдели сумите, които биха желали да получават сътрудниците по ред аргументи - имаме предел, има дефицит на лекари и сестри, които пък надлежно да работят и по този начин да изкарат пари ", добави доктор Огнян Митев.

От болничното заведение при започване на месеца са оповестили 19 свободни места за лекари специализанти.

" Проблемът е, че доста понижиха, една огромна част от сътрудниците потеглят непосредствено в чужбина откакто завършат, друга част се насочват към София ", добави доктор Огнян Митев.

Проблеми с намирането на лекари изпитват и в Специализираната белодробна болница в Благоевград.

" Справяме се, тъй като се работи двойно и тройно, всеки работи доста крепко поради това се оправяме. Но в случай че физически липсва човек, ние ще отпаднем непосредствено от класацията на лечебните заведения, тъй като има си стандарти, които сме ги покрили тъкмо без никакви запаси ", сподели още доктор Петър Георгиев, шеф на Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести.

Лекари се търсят и в болничното заведение в Разлог. Там са оповестени свободни места за 9 експерти, както и за медицински сестри.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР