Недостиг на медици поставя в критична ситуация болницата в Шумен.

...
Недостиг на медици поставя в критична ситуация болницата в Шумен.
Коментари Харесай

Болницата в Шумен пред затваряне – няма медицински персонал

Недостиг на медици слага в сериозна обстановка болничното заведение в Шумен. Пациентите в ифекциозното поделение са повече от потенциала му. Разкрива се още един Коронавирус бранш. Увеличава се броят на инфектираните медици, което прави извънредно мъчно организирането на лечебната активност.

39 са новите случаи на хора с позитивен тест за ковид. Над 400 са инфектираните от началото на пандемията, а сега 44 са в болничното заведение за лекуване. Очакват се тестванията на 27 пациента.

Преди дни шефът на Шуменската болница насочи апел за помощ към своите сътрудници и дефинира обстановката като сериозна. Най-големият проблем е дефицит на лекари. Болницата е оборудвана с инсталация, само че не може да бъде употребена без лекари.

" Ситуацията е сериозна ", сподели пред Българска национална телевизия проф. Стефан Желев, регионален шеф на Шумен.

Няма медицински личен състав. Лекарите са или заболели, или напуснали. Днес следва следващият регионален спешен щаб.

" Болницата е пред затваряне и няма да може да приема освен заболели с COVID-19, а и заболели с други болести ", изясни Желев.

" Ние нямаме толкоз личен състав, с който да можем да дадем фрагменти ", изясни доктор Свилен Анаудов, шеф на Комплексен онкологичен център - Шумен. Според него излаз от обстановката е да се извърнат към медицински експерти, които са се пенсионирали в близко време и вероятно подпомагане от Медицинския лицей.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР