Недостиг на коледни подаръци може да възникне във Великобритания и

...
Недостиг на коледни подаръци може да възникне във Великобритания и
Коментари Харесай

Проблеми с Панамският и Суецкият канал объркват доставките на коледни подаръци във Великобритания

Недостиг на коледни дарове може да възникне във Англия и доста други страни заради проблеми в двата съществени канала за мореплаване в света – Панамският и Суецкият. Това оповестява английският Financial Times.

На фона на най-голямата суша от 70 години насам Панамският канал стартира да вкарва ограничавания върху преноса на кораби през юли, с цел да понижи притока на прясна вода от канала на езерото Гатун, който зарежда шлюзовете на канала. В момента единствено 60% от нормалния дневен брой контейнеровози минават през канала, а през февруари тази цифра ще бъде понижена до 50%. На фона на влошаващата се обстановка в Близкия изток, рисковете за корабоплаването в Суецкия канал внезапно се усилиха. Йеменските бунтовници хуси от придвижването Ансар Аллах започнаха да правят офанзиви против кораби, които считат за свързани с Израел.

„ Има артикули, които просто няма да имат време да дойдат тук тази Коледа “, сподели пред изданието Марко Форджионе, общоприет шеф на Британския институт за експорт и интернационална търговия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР