Недостиг на храна в световен мащаб ще има, ще има

...
Недостиг на храна в световен мащаб ще има, ще има
Коментари Харесай

Пламен Абровски: Трябваше да се намали ДДС на суровините, от които произвеждаме храната

" Недостиг на храна в международен мащаб ще има, ще има във връзка с създаденото зърно в Украйна. В Европа на пръстите на едната ни ръка се броят страните, които създават зърно повече, в сравнение с използват и ние имаме щастието България да е една от тях. В България дефицит на зърно не е невероятно да се получи, само че ще е извънредно мъчно да останем без самун. Въпросът ще бъде на каква цена, тъй като сега цената на зърното скача стремглаво ", това сподели пред БНР Пламен Абровски, ръководител на парламентарната комисия по земеделие.

" Ако блокираните 20 милиона тона украинско зърно внезапно излязат на пазара, това ще значи извънредно поевтиняване на зърното, което може да обрече на банкрут нашите зърнопроизводители ", предизвести той.

" Може би не трябваше да вършим нулева ставка за хляба, тя няма да намали цената ", акцентира депутатът от " ИТН ".

" Тя просто за един избран интервал от време няма да разреши да се усили неговата цена, тъй като ще имат 20% буфер. По-правилното нещо беше да бъде въведена нулева ставка на Данък добавена стойност за брашното, нулева или най-малко понижена ставка на 9% за плодовете и зеленчуците, за млякото, за месото, за яйцата – за суровината, от която се създава нашата храна. Има доста по-голяма логичност в това, в сравнение с да понижавам ДДС-то на крайния артикул ", безапелационен беше Абровски.

Той съобщи, че е бил сюрпризиран, че в ограниченията на държавното управление не се понижава Данък добавена стойност за родното произвеждане.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР