Недостиг на дърва за огрев в Монтанско. Хората вече чакат

...
Недостиг на дърва за огрев в Монтанско. Хората вече чакат
Коментари Харесай

Недостиг на дърва за огрев в Монтанско

Недостиг на дърва за огрев в Монтанско. Хората към този момент чакат с месеци, с цел да се снабдят. Към момента дървата са и най-евтиният вид за отопление, въпреки че цената им върви нагоре.

След месеци чаканe, на Петър Ангелов от Монтана най-сетне са му докарали дърва. Общо 6 кубика. „ Още от май месец ги поръчах на един човек и в този момент ми ги докара. Казва ми другата седмица, другата седмица и по този начин четири месеца до този миг. Каква е повода? Не знам “, споделя мъжът. През това време цената им също вървяла нагоре. „ През май месец цената им беше 100 лв., а в този момент е 120. Преди три години бяха 75, тъй че е скъпо и като сложиш и разноските да и нарежеш и обработиш… “, споделя Петър.

Дървата за отопление, само че единствено за половината зима, към този момент са докарани на Димитринка Димитрова и Марийка Николова. Общо пет кубика. Чакали два месеца, а цената с нарязването излязла 150 лева Жените желаят да поръчат още пет кубика, само че за тяхната доставка период няма.

Независимо дали зимата ще бъде люта или не, хората бързат да се снабдят с дърва. Търговците обаче се оплакват, че дърва няма. Складът на Пламен Владиславов към този момент няколко седмици е празен, а чакащите са близо 200.

„ Основните аргументи са няколко, една от които е дефицитът на работна ръка, а другата и по-главна причина е дефицитът на самите дърва. Недостигът на дървата идва от това, че те се разпределят за по-големите заводопроизводители и износа. За популацията остават все по-малко дърва и все по-трудно става снабдяването “, споделя още шефът на компания за суровината. Търсенето по отношение на предходната година е три пъти повече, споделя още Пламен.

Въглища също няма, а цената им е скочила двойно – към 1000 лв. за звук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР