Недостатъчните инвестиции в развиващите се страни излагат на риск усилията

...
Недостатъчните инвестиции в развиващите се страни излагат на риск усилията
Коментари Харесай

ООН казва, че развиващите се страни се нуждаят от „радикален“ скок на инвестициите

Недостатъчните вложения в разрастващите се страни излагат на риск напъните за понижаване на световното стопляне, сподели икономическа експертна група на Организация на обединените нации в сряда, призовавайки COP28 да упорства за „ радикална смяна “.

Експертната група на Организация на обединените нации на високо равнище за финансиране на климата предходната година съобщи, че разрастващите се народи (с изключение на Китай) би трябвало да харчат към 2,4 трилиона $ годишно за чиста сила и резистентност на климата до 2030 година четири пъти повече от актуалните равнища.

В обновен разбор, оповестен тъкмо преди началото на сериозните договаряния за климата на Организация на обединените нации в Дубай, създателите предизвестиха, че вложенията в климата в нововъзникващите стопански системи „ са в застой “ и че краткосрочните дейности са сериозни.

„ Защо сме тъй като не сме вложили задоволително в това, което би трябвало да създадем, с цел да ги понижим ", сподели съавторът Никълъс Стърн. „ Ние бързаме. “

Централният фокус на договарянията на COP28 от 30 ноември до...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР