Недопустимото е, такива инциденти, като трагичната катастрофа на улица Гурко“,

...
Недопустимото е, такива инциденти, като трагичната катастрофа на улица Гурко“,
Коментари Харесай

Председателят на СОС: Шепа тарикати смятат, че за тях държава няма и правилата не важат

„ Недопустимото е, такива произшествия, като трагичната злополука на улица „ Гурко “, при която почина 15-годишно дете, да се повтарят. За да се постави завършек на тях, би трябвало да е ясно, че наказването е неизбежно и няма да им се размине. Не може да не престават с възприятие за безотговорност да тормозят жителите и да са евентуални убийци на пътя “. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, след изключителната среща в Министерския съвет сред институциите, имащи отношение към пътната сигурност и родители на починали в произшествия.

Той изрече съболезнования на околните на починалото момче и към всички почернени родители. „ Не единствено цяла София сме покрусени от случилото се, само че и цялата страна “.

„ Институциите би трябвало да дадем безапелационен отпор против всички тарикати, които си мислят, че няма страна и че разпоредбите не важат за тях “, съобщи той. 

Георгиев уточни, че едно от решенията, които ще имат неоспорим дисциплиниращ резултат върху недобросъвестните водачи, е да се даде опция на Министерство на вътрешните работи да глобява нарушителите през хилядите общински камери за надзор на трафика.

„ От една година неуморно упорствам за това. Предложението на Националното съдружие на общините, което ГЕРБ внесе за разискване в два следващи Народното събрание, към този момент е утвърдено на първо четене от транспортна комисия.

Нужна е политическа воля, с цел да бъде дефинитивно признато от Народното събрание. Когато идеята е отбрана на живота и здравето на жителите, политиката би трябвало да остане на назад във времето и да сме единни в решенията. Затова не трябва след следващата покруса всичко да остава постарому “, добави той.

Председателят на градския парламент даде и съответни образци за черна статистика по софийските улици, които камерите са открили:

„ В столицата са засечени коли, движещи се с 224 километра в час на бул. “България ” и с 217 километра в час на “Ботевградско шосе ”. Това повече не може да продължава. Не бива черните върхове по улиците на София да се трансфорат в статистика. Нужни са обединени старания на жителите и институциите “.

Георгиев благодари на управляващите още веднъж да се преразгледа законодателството.

„ Благодаря на премиера, че одобри предлагането ми за образуване на работна група от съдии, прокурори и академични преподаватели, които незабавно да създадат обзор на законодателството и да предложат по-строги наказания на народните представители.

Благодаря на министъра на вътрешните работи за нараствания разполагаем състав за надзор по софийските улици. Но настояваме да бъде обезпечен по-голям бюджет на Министерство на вътрешните работи, с цел да бъдат назначени спомагателни служители на реда в София.

Поклон и признателност към родителите, трансформирали персоналната си тъга в сила, която дава заряд на публичната непоносимост. Стига безотговорност. Решителен отпор в този момент “, разяснява още Георгиев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР