Недопустимо е туризмът отново да не е включен в секторите

...
Недопустимо е туризмът отново да не е включен в секторите
Коментари Харесай

БХРА: Туризмът отново е пренебрегнат

Недопустимо е туризмът още веднъж да не е включен в секторите за финансиране със средства от Националния проект за възобновяване, безапелационни са от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.
Въпреки обещанията, че браншът, който е структуроопределящ за стопанската система на страната, ще е приоритет за служебния кабинет и пари за него ще бъдат планувани в новата версия на проекта, това не се случи, изясняват от сектора. И акцентират, че секторът способства за сред 11 и 14 на 100 от Брутният вътрешен продукт, или директно за една десета от българската стопанска система.

Туризмът още веднъж е подценен за сметка на увеличение на средствата за нововъведения. Няма неприятно да се влага в браншове с по-висока добавена стойност и нови технологии, само че “туризмът обезпечава работа на 11,8 на 100 от заетите у нас”, акцентират от БХРА. “Именно тяхното прехранване се неглижира от следващ кабинет, този път служебния, откакто други действия, като преодоляване на Космоса и закупуване на хибридни коли за полицията и създаване на редица софтуерни приложения, са счетени за по-важни от правителството”, декларират от организацията.

Хотелиерите и ресторантьорите са безапелационни, че нито едно от техните оферти за допълнение на Плана, тъй че в него да се плануват и средства за най-пострадалия бранш от Коронавирус рецесията, не са взети под внимание. Не са довели и до дейности за решение проблемите на туристическия бранш и редицата писма на БХРА до отрасловите министри в служебния кабинет, декларират от национално показаната организация с 36 районни структури.

Според тях липсва ясна и поредна политика във връзка с туризма, а дейностите на служебния кабинет се разминават с обещанията и изказванията за приоритизиране на бранша. Не са подхванати даже ограничения в помощ на бизнеса, които не изискват финансиране от бюджета, а единствено добра политическа воля, безапелационни са от БХРА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР