Недопустимо е три десетилетия след Студената война отново да се

...
Недопустимо е три десетилетия след Студената война отново да се
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ за 23 септември


„ Недопустимо е три десетилетия след Студената война още веднъж да се разиграва нуклеарната карта. Референдуми в зона на военни дейности са цялостен парадокс и България няма да ги признае “. Това съобщи президентът Румен Радев след консултативна среща за последствията за сигурността, стопанската система и обществена сфера от ескалацията на войната в Украйна.

„ Още от първите часове на войната заклеймихме съветската експанзия като изрично неприемлива. От първия ден призоваваме за деескалация, само че стремежът към военна победа надвива над желанието за мир. Оръжията надвиват над разсъдъка “, разяснява той.

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов съобщи, че българската войска е в непрекъсната бойна подготвеност. Броят на българите, които могат да се отзоват при готовност обаче понижава.

Стоянов разяснява, че съветската готовност носи риск за националната ни сигурност, само че увери, че няма опасност от директно замесване на България в спора.

„ Както знаете, армията с изключение на да извършва всекидневната си активност, е и на границата. Тя е в Каравелово. Бяхме и на пожарите. Армията е там, където би трябвало да бъде “, сподели той.

Работещият българин несъмнено обеднява. Това съобщи ръководителят на КНСБ Пламен Димитров, представен от БГНЕС.

„ При близо 18% публична инфлация и при 45-50% нараствания на цените на годишна база на главните 20 артикули и услуги, явно е, че българинът обеднява. Нашият опит е да накараме както работодателите, по този начин и хората да изискат дружно да намерят всички вероятни запаси във компаниите и в страната “, изясни Димитров.

По думите му, с цел да наваксат заплатите покачващата се непрекъснато инфлация, е належащо нарастване от към 20% във всички предприятия и институции.

Имам скрупули, че пуснахме Борисов единствено след 24 часа, само че ще довършим работата, сподели пред поданици на Дупница през днешния ден съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков. Пред локалните поданици той уточни, че съжалява, че не е била довършена работата към антикорупционната комисия.

Петков добави, че е удовлетворен от направените стъпки с нарастването на пенсиите и безплатните детски градини. " За седем месеца се опитахме да създадем допустимо най-хубавото в тази комплицирана коалиция и конюнктура, в този момент се надявам да си довършим работата ", уточни още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР