„Недопустимо е това, което се случи вчера в един от

...
„Недопустимо е това, което се случи вчера в един от
Коментари Харесай

След пира по време на чума следва жестока финансова гилотина

„ Недопустимо е това, което се случи през вчерашния ден в един от магазините от веригата на "Джъмбо " в Пловдив.

Има ясно и съответно решение на Областния спешен щаб за броя на посетителите във всеки хранителен и нехранителен магазин в Пловдив региона.

Видно е от всички сигнали и фотосите в обществената мрежа, че броя на посетителите не е бил следен и жестоко е нарушено решението на Областния щаб, съобщи регионалният шеф Дани Каназирева.

Тя добави, че при открит брой на посетителите – 150, е видно, че те са доста повече и е надвишен този брой, както и не са спазени противоепидемичните ограничения.

„ Затова ще желая от РЗИ да бъде формиран акт и наложена глоба, а при последващо нарушаване да бъде затворен магазинът.

Съгласна съм с изразеното мнение от множеството жители, че не може ограниченията да се съблюдават от едни, да бъдат затворени заведенията и доста други бизнеси и сфери, а в това време да има сходни случаи в магазините. Това води до риск ограниченията да не доведат до стремежи резултат, добави Каназирева.

По думите ѝ през днешния ден инспекциите не престават, а всеки един магазин би трябвало да съблюдава заповедта на Здравния министър и решенията на Щаба за броя на посетителите.

Областният шеф изясни, че през днешния ден сутринта е провела диалог с шефа на магазин „ Джъмбо “ и има уверението, че ще бъдат взети ограничения и посетителите вътре в магазина ще бъдат редуцирани, съгласно решението на Щаба.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР