Недопустимо е политическите различия да водят до език на омразата,

...
Недопустимо е политическите различия да водят до език на омразата,
Коментари Харесай

Радев: Недопустимо е политическите различия да водят до език на омразата, ксенофобия или антисемитизъм

Недопустимо е политическите разлики да водят до език на омразата, обиди на етническа основа, ксенофобия или антисемитизъм.

Това се споделя в позиция на президента Румен Радев, публикувана до медиите, във връзка карикатурата със Соломон Паси.

" Толерантността и взаимното почитание от епохи са част от традициите на българското общество и устояха и в най-мрачните години на Втората международна война, когато България избави своята еврейска общественост и не разреши нито един собствен жител от еврейски генезис да бъде депортиран в лагерите на гибелта. Затова дълг на всеки жител, неправителствена организация и политическа мощ е да почита полезностите и да отстоява традициите на приемливост на българския народ ", написа още в позицията.

Вчера от Организацията на евреите в България " Шалом " показаха декларация от името на евреите в България във връзка езика на омразата и антисемитизма в страната.

" Всички ние се сплотяваме към това, че сме мощно разтревожени от протичащото се в страната, изключително през последните няколко седмици – ескалацията на езика на омразата, антисемитските прояви, сподели ръководителят на Организацията на евреите в България " Шалом " проф. Александър Оскар,

От организацията приканиха българските институции да не остават безучастни против езика на омразата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР