Недопустимо е политическите различия да водят до език на омразата,

...
Недопустимо е политическите различия да водят до език на омразата,
Коментари Харесай

Президентът: Недопустимо е политически различия да водят до ксенофобия и антисемитизъм

„ Недопустимо е политическите разлики да водят до език на омразата, обиди на етническа основа, ксенофобия или антисемитизъм “. Това се споделя в позиция на президента Румен Радев , публикувана по медиите от прессекретариата на президента.

От текста не излиза наяве за какво тъкмо се пуска изказването, само че най-вероятно е във връзка антисемитската подигравка с изображението на някогашния министър Соломон Паси, която се появи в " Телеграм " канал с името " Възраждане ". Преди няколко дни и Министерството на външните работи осъди разпространението на шаржа, а по-късно пристигнаха и неоправдателни позиции от страна на интелектуалци, политици и други А организацията на евреите у нас към този момент подаде сигнал до прокуратурата по случая.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов отхвърля тази група да е измежду формалните канали на партията.

" Толерантността и взаимното почитание от епохи са част от традициите на българското общество и устояха и в най-мрачните години на Втората международна война, когато България избави своята еврейска общественост и не разреши нито един собствен жител от еврейски генезис да бъде депортиран в лагерите на гибелта ", декларира още президентът Радев в днешната позиция.

И продължава: " Затова дълг на всеки жител, неправителствена организация и политическа мощ е да почита полезностите и да отстоява традициите на приемливост на българския народ ". 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР