Недопустимо е политически лидер да се меси в работата на

...
Недопустимо е политически лидер да се меси в работата на
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Недопустимо е политически лидер да се меси в работата на МВР, както го направи Петков

Недопустимо е политически водач да се меси в работата на Министерство на вътрешните работи, както го направи Кирил Петков. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" За трети път в границите на пет дни декларирам, че не одобрявам и не търпя никакво принуждение ", добави той. 

Той увери, че всеки показал експанзия в нощта на митинга против БФС ще бъде осъден и добави, че служителите на реда ще работят с психолози, ще се потърси отговорност от отговорните и ще се вземат всички нужни ограничения за предварителна защита на сходни дейности.

Калин Стоянов поздрави тези чиновници, които са се справили почтено с извънредно сложната задача да овладеят обстановката при протеста на футболните почитатели. " Възможно е да е имало провокатори. Недопустиво е някой да се меси в активността на Министерство на вътрешните работи, както направи Кирил Петков. Живемм в правова страна ", добави Стоянов. 

Калин Стоянов уточни, че на никое място в Европа след подобви вълнения не се изисква оставка на вътрешния министър и съобщи, че не управлява активността на полицейските чиновници на терен - това е задача на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев уточни, че са подхванали ограничения за изясняване на аргументите, довели до полицейско принуждение.

" Присъствието ни тук не е мотив за горделивост. Ние сме си създали първичните оценки ", добави той.

Коцев сподели, че бързо индефицирали чиновниците. " Нека не противопоставяме полицията против обществото " прикани Коцев, който също осъди полицейската корист с власт. " Униформата би трябвало да се носи с чест. Нека да спрем да се упражняваме върху работата на полицията, изключително хора, които нямат експертиза ", сподели още той. 

Той увери, че Министерство на вътрешните работи няма да търпи хора, които не съблюдават правила и морални правила. " Днес следва идната спортна среща. Моля за преодоляване на страстите ", приключи Коцев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР