Недопустимо е парламентът да бъде придатък на изпълнителната власт и

...
Недопустимо е парламентът да бъде придатък на изпълнителната власт и
Коментари Харесай

Никола Минчев: Не е нужна кардинална промяна в правилника на НС, но е възможно да има известни корекции

" Недопустимо е Народното събрание да бъде придатък на изпълнителната власт и да се гласоподават официално към този момент взети решения. Ще бъдем същинска парламентарна република “. Тази поръчка даде в първото си медийно изявление в предаването " Тази събота “ по bTV новият ръководител на Народното събрание Никола Минчев от " Продължаваме промяната “. Той е най-младият ръководител на Народното събрание – на 34 години.

Завършил 91. Немска езикова гимназия в София и право в Софийския университет. 10 години е работил в една от най-старите адвокатски адвокатски фирми в София – " Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ", почнал е работа там още като студент в V курс.

Интересно в биографията му е също, че прародител му – Сирко Станчев, е бил два мандата народен представител преди 9 септември 1944 година Прадядо му е подписал декларацията за избавяне на българските евреи, наказан е на гибел от Народния съд.

В  " Продължаваме промяната " Никола Минчев е поканен от Кирил Петков. Двамата се познавата от към 7 години. Работили са дружно по дела, като спасяването от презастрояване на плажа  " Корал ".

Според Минчев не е нужна съществена смяна в правилника на Народното събрание, само че е допустимо да има известни корекции. Той е против политическото номадство в Народното събрание – прекосяването на депутати от една парламентарна група в друга, и ограничаването това да се прави евентуално ще остане в правилника.

Сред целите на Народното събрание ще е закриване на профилираните съд и прокуратура. 

Относно условието за зелен документ за достъп до Народното събрание той разяснява: " Поради характерния допуск на външни лица Народното събрание не се води публично място в общоприетия смисъл и не се ползват ограничавания за публични здания. Това пояснение ще го помислим задълбочено. Правилата би трябвало да са за всички “.

По думите му е допустимо да се вкара и тестване за депутатите един път седмично, както е за учениците.

Новият ръководител на Народното събрание призна, че не е мислил по проблема с депутата Делян Пеевски от Движение за права и свободи и по какъв начин ще се изплаща заплатата му от Народно събрание, откакто е в листата " Магнитски “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР