„Недопустимо е главният прокурор на България да изпраща само до

...
„Недопустимо е главният прокурор на България да изпраща само до
Коментари Харесай

Цв. Пенкова: Интерпретация на Здеховски намеква за политизиране на случая с чекмеджетата на Борисов

„ Недопустимо е основният прокурор на България да изпраща единствено до един член на Европейския парламент, и то от избрана политическа мощ - ЕНП, обстоятелства и условия за „ експертизи “, които не са станали притежание на членовете на делегацията, която посети България, нито на Комисията по бюджетен надзор. Недопустимо е селективното изпращане на информация от българските управляващи до представители единствено на избрана политическа мощ. Недопостимо е да се споделя спорна информация, която не е публично мнение на прокуратурата, без предварителното познание на членовете на комисията в точки, нефигуриращи в дневния ред на съвещанието. "

Това съобщи евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова, която е член на Комисията по бюджетен надзор и член на делегацията във връзка изказванията на господин Томас Здеховски за фотосите на златото и парите в чекмеджетата на Бойко Борисов, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Според нея: „ Поведението на господин Здеховски хвърля сянка върху интегритета на Европейския парламент, защото е правно недопустимо обществено да се споделят доказателства в настоящо следствие, без единодушието на правосъдния орган. “

Цветелина Пенкова е обезпокоена, че това може да опорочи правосъдния развой и да има непозволено въздействие върху правосъдните органи.

„ Свободната интерпретация на господин Здеховски на непублични документи и преписка оставя чувството за политизиране на случая в изискванията на политическа рецесия в България “, счита Пенкова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР