Недопустимо е да се прави политически ПР на гърба на

...
Недопустимо е да се прави политически ПР на гърба на
Коментари Харесай

Петков гневен: Недопустимо е да се прави политически ПР на гърба на хора в беда!

Недопустимо е да се прави политически ПР на гърба на хора в неволя. От седмици българското държавно управление е в непрестанен контакт с двата кораба в Украйна и техните екипажи. Това написа министър председателят Кирил Петков на страницата си във Facebook. По думите му екипажите имат храна и сега за тях е най-безопасно да останат, където са.

" Пристанищата са минирани. Лично разговарях с капитана на кораба в Черноморск. Ако съветската страна даде наследник кулоар, този транспортен съд може евентуално да бъде изведен с украински конвой. Съществува обаче действителна заплаха да бъде изумен от морска мина. Има и други страни с кораби на това пристанище, които също като нас изчакват, тъй като до момента в който не се обезпечи безрисково излизане, по-добре корабите и техните екипажи да останат на място”, написа министър-председателят.

По думите му корабът в Мариупол е в по-затруднено състояние, тъй като пристанището е на фронтовата линия и за изкарването му е належащо да се обезопасят мините, което към сегашния миг няма по какъв начин да стане.

" Извеждането на екипажа по сухоземен път също е доста рисково, тъй като има голям риск от обстрел и действително и съветските и украинските военни елементи би трябвало да дадат зелен кулоар по едно и също време, което в този миг е невероятно. Вместо да си вършим политически ПР, ние работим всекидневно, следим обстановката и търсим най-подходящия миг за предприемане на евакуационни дейности. Като министър председател имам обвързване да осигуря извеждането на тези хора по безвреден метод. Няма да поема риск от гърмеж на морска мина или обстрел на нашите съграждани, изключително когато те към момента имат храна. Всичко друго е противен ПР”, добавя Петков.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР