Недоносените бебета в най-голямата болница в Газа се увиват във

...
Недоносените бебета в най-голямата болница в Газа се увиват във
Коментари Харесай

Новородени, извадени от кувьози, се увиват във фолио, за да останат живи в най-голямата болница в Газа | Втората по големина в Газа болница вече не функционира

Недоносените бебета в най-голямата болница в Газа се увиват във фолио и се слагат до гореща вода в обезверен опит да ги запазят живи, предизвести шефът на болничното заведение, до момента в който израелската огнева мощност продължава да обстрелва близките улици и оставащите запаси от гориво изсъхват, оставяйки оборудването некомпетентно да действа.

Персоналът в болничното заведение Al-Shifa се бори да резервира новородените живи, откакто запасите от О2 свършиха и се наложи да реалокират бебетата на ръка от инкубаторите на неонатологичното поделение в друга част на болничното заведение.

„ Бях с тях доскоро. Сега са изложени, тъй като сме ги извадили от инкубаторите. Увиваме ги във фолио и слагаме гореща вода до тях, с цел да можем да ги стоплим “, сподели шефът на медицинския център доктор Мухамад Абу Салмия пред телевизия Ал-Араби в неделя.

Изображения демонстрират няколко новородени бебета, които са били извадени от кувьозите в болничното заведение, струпани безпомощно дружно и сложени в едно легло.

Лекарят сподели, че няколко деца са умряли, до момента в който са били в интензивното поделение и детската стая през последния ден на фона на продължаващите бомбардировки и обсада на Газа от Израел, към този момент бедна и гъсто натъпкана територия, след офанзивата на нейна територия от 7 октомври от бойци на Хамас.

Израелските въздушни удари са умъртвили повече от 11 000 души, съгласно палестински здравни чиновници, а блокадата на горивото е довела до задълбочаване на филантропичната рецесия, защото лечебни заведения, водоснабдителни системи, пекарни и други услуги, подвластни от електричество, са затворени.

Условията в Al-Shifa се утежниха до „ пагубна “ обстановка през уикенда, защото личен състав, пациенти и хиляди приютили поданици бяха блокирани вътре заради тежки боеве, споделиха филантропични организации и здравни чиновници на Хамас, макар че Израел упорства, че хората са в сигурност да изоставен болница, като следвате евакуационен кулоар на изток отвън комплекса.

Вътре в болничното заведение нито една от операционните зали не действа заради липса на електричество, сподели Абу Салмия, добавяйки, че „ който има потребност от интервенция, умира и ние не можем да създадем нищо за него “.

„ Операционните зали са изцяло изключени, а в този момент ранените идват при нас и не можем да им окажем нищо друго с изключение на първа помощ “, сподели той.

Ал-Шифа надалеч не е самичък. В неделя Палестинското общество на Червения полумесец разгласи, че болничното заведение Ал-Кудс, друго огромно оборудване в град Газа, към този момент не работи.

PRCS сподели, че болничното заведение – втората по величина в Газа – „ към този момент не действа. Това прекъсване на услугите се дължи на привършване на наличното гориво и спиране на електрозахранването.

Работа на свещи
Журналист на свободна процедура в Al-Shifa разказа десетки тела, които към момента не са заровени, колите за спешна помощ не са съумели да приберат ранените, а животоподдържащите системи нямат електричество, с цел да действат. Медиците работят на свещи, храната се разпределя и хората вътре стартират да пият вода от тръби, сподели журналистът.

Говорител на израелската войска сподели пред CNN, че нейните сили вземат участие в „ продължаващи интензивни боеве “ против Хамас наоколо до болничния комплекс, само че отхвърли да е стрелял по медицинския център в северната част на Газа и отхвърли догатките, че болничното заведение е под блокада.

Израелската войска по-рано сподели, че Хамас се вгражда в гражданска инфраструктура и че ще удари Хамас „ където е належащо “. Той също по този начин упрекна Хамас, че употребява лечебни заведения като прикритие - обвиняване, което лекарите в Ал-Шифа и въоръжената формация отхвърлят.

Междувременно хиляди палестинци, ранени или разселени от ескалиращата война на Израел против Хамас, опаковаха отделенията му, търсейки заслон от видимо безкрайния бараж на израелските въздушни удари. Говорителят на министерството доктор Ашраф ал-Кидра сподели, че комплексът Ал Шифа е „ отвън употреба “, откакто неведнъж е бил обект на израелски огън и че „ отделението за интензивно лекуване, педиатричното поделение и кислородните устройства са спрели да работят “.

Световната здравна организация заяви, че Ал-Шифа е без електричество от три дни. „ За страдание болничното заведение към този момент не действа като болница “, се споделя в известието.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели в изявление за CNN в неделя, че " няма причина " пациентите да не могат да бъдат евакуирани от Ал-Шифа. Нетаняху сподели пред CNN, че Израел оказва помощ на пациентите посредством определяне на безвредни коридори на земята и сподели, че „ към 100 “ към този момент са евакуирани от болничното заведение.

CNN не може без значение да ревизира дали има хора, които са съумели да се изтеглят, а шефът на болничното заведение сподели, че хората се опасяват да излязат на открито. Международните апели за преустановяване на огъня не престават да нарастват, до момента в който международните водачи оказват напън върху Израел поради растящия брой на цивилните жертви и големи тълпи се събират в градове по света за пропалестински митинги. Но Нетаняху повтори пред CNN в неделя, че единственото прекъсване на боевете, което би приел, е „ това, при което нашите заложници са освободени “.

Израелските военни пресмятат, че 240 заложници са арестувани от Хамас в Газа, в това число цивилни мъже, дами и деца. Войнстващата формация е освободила единствено четирима заложници – две възрастни израелски дами и американски майка и щерка – до момента в който израелските сили споделиха, че са избавили израелски боец.

„ Ако говорите за прекъсване на боевете, това е тъкмо това, което Хамас желае “, сподели Нетаняху, потвърждавайки, че Хамас ще употребява тези продължителни паузи, с цел да попълни доставките си. „ Хамас желае безкрайна поредност от паузи, които главно разсейват борбата против тях “, сподели той.

Това идва откакто израелските войски в неделя продължиха наземната си интервенция в Газа, като навлязоха по-дълбоко в град Газа, сподели представителят на армията Даниел Хагари на брифинг за пресата. Пехотата и бойните инженерни сили доближиха покрайнините на бежанския лагер Ал-Шати в Газа, сподели Хагари, който се намира покрай болничното заведение Ал-Шифа. Докато армейските сили в съгласуваност с флота нахлуха в региона на яхтеното пристанище в Газа и сега са в регионите на изток.

Спор за оферта за гориво
Израелските военни споделиха, че са сложили 300 литра гориво на входа на болничния комплекс Ал-Шифа в неделя, само че Хамас е блокирал болничното заведение да го получи.

Абу Салмия, шефът на болничното заведение, сподели пред Al-Araby TV, че израелски чиновници в действителност са му се обадили, с цел да предложат горивото - което съгласно него ще обезпечи сила за работа на генераторите единствено за тридесет минути - само че личният състав е бил прекомерно изплашен, с цел да отиде да го вземе.

Израелските отбранителни сили разпространиха видеозапис, в който споделиха, че бойците доставят бидоните до място край бордюра покрай входа на болничното заведение. Той също по този начин пусна аудиозапис, за който се твърди, че чиновник на болница упреква водач на Хамас в министерството на опазването на здравето, че е отказал да разреши да бъде взет.

Абу Салмия сподели, че наличието на израелски танкове е попречило на събирането.

„ Разбира се, моят екип от парамедици се опасяваше изцяло да излезе “, сподели той и добави: „ Искаме всяка капка гориво, само че споделих (на IDF), че би трябвало да бъде изпратено посредством Международния червен кръст или посредством която и да е интернационална институция. ”

Хамас отхвърли обвиняванията и сподели, че израелската доставка на гориво е агитационен трик.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР