Недоговорените бюджети по европейските програми, които са към Министерството на

...
Недоговорените бюджети по европейските програми, които са към Министерството на
Коментари Харесай

Министър Танева с предложение към уязвими производители

Недоговорените бюджети по европейските стратегии, които са към Министерството на земеделието, храните и горите, да се пренасочат към уязвими производители, като поддръжка поради COVID-19. Това предложение към Европейската комисия е отправила министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на съвещание на Съвет на министрите на земеделието на Европейска комисия в конферентна видео връзка, оповестиха от ведомството.

``
реклама

Предложението включва недоговорираните средства да се трансферират в общ фонд, който да се ръководи като механизъм на изключителна държавна помощ. " Това ще бъде един пакет за битка против последствията от пандемията. По този метод всяка страна членка бързо и дейно да има опция да разписва ограничения в границите на този бюджет ", е изтъкнала министър Танева. Това ще разреши да бъдат подкрепени най-уязвимите производители - бранш " Плодове и зеленчуци ", риболовство и аквакултури, както и млечни артикули. Помощта ще им разреши да компенсират направените изключителни разноски по отношение на Коронавирус -19, както и за опция за предпазване на продукцията ", е показала министърът. По думите й в България ресторантьорството и туризма имат главно значение за разпространяването на продукцията на посочените уязвими производители, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Българският министър е приветствала насоките на Европейската комисия за " зелени коридори ". Тя е подчертала, че от интерес на фермерите е с преимущество по тези коридори за превоз да бъдат както медицинските артикули, по този начин и храните и транспортът на животни.

По време на съвещанието бе разисквано и използването на Преходната национална помощ. Министър Десислава Танева е декларирала, че на фона на пандемичната конюнктура, в която се намира цяла Европа, страната ни предлага Преходната национална помощ да бъде приложена посредством адаптивни принадлежности към актуалната обстановка, като останат рестриктивните мерки само в секторен проект. " Също по този начин предлагаме и за гарантиране вероятността на фермерите да продължим дебата за ОСП, а този за Зелената договорка да бъде отсрочен ", е допълнила министър Десислава Танева.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
НАПИШИ КОМЕНТАР