Недобра перспектива пред Европа, не само заради делта-варианта на COVID-19,

...
Недобра перспектива пред Европа, не само заради делта-варианта на COVID-19,
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: От август се очаква повишаване на заболеваемостта

Недобра вероятност пред Европа, освен поради делта-варианта на COVID-19, само че и поради четвъртата вълна, която стартира да визира от ден на ден страни.

За това предизвести държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред Българска национална телевизия.
 Пациентски организации желаят оставката на доцент Кунчев Пациентски организации желаят оставката на доцент Кунчев
Оставката на основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев желаеха пациентски организации, оповестява Дарик радио в своя уебсайт. П...

Според него, до края на юли обстановката ще остане спокойна, само че по-късно ще се промени, тъй като трендът се трансформира - случаите стартират да нарастват. От август може да чакаме доста покачване на заболяваемостта, безапелационен е доцент Кунчев.

Той уточни, че 100 милиона лв. са планувани за страните членки за PCR и бързи проби за улеснение на придвижването. България кандидатства по този план. Към момента, този механизъм на систематизиране е напълно в ръцете на Европейска комисия, само че ще осигурим проби незабавно след разпределяне на средствата, изясни основният здравен контрольор.

Кунчев разясни още, че здравните служащи и работещите в обществени заведения би трябвало да попаднат в групите за наложителна имунизация.

На Балканите към този момент има страни, които са поискали да получат подаяние от ваксини, вървят и договаряния с Бутан, добави доцент Кунчев по отношение на количествата неупотребявани ваксини, с които разполагаме.
 Димчо Тодоров: Спирането на съветските туристи в страната ни ще убие българския бизнес (ВИДЕО) Димчо Тодоров: Спирането на съветските туристи в страната ни ще убие българския бизнес (ВИДЕО)
Ако страната ни вкара Русия в алената зона на Коронавирус – 19, това ще съсипе туристическия бизнес. Това съобщи Димчо Тодоров председ...

Прочетете още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР