Неделният двубой с Берое със сигурност ще бъде запомнен от

...
Неделният двубой с Берое със сигурност ще бъде запомнен от
Коментари Харесай

Амос Юга е изправен пред мач №100 за ЦСКА - София

Неделният дуел с Берое сигурно ще бъде запомнен от един от главните футболисти на ЦСКА - София Амос Юга. В Стара Загора централноафриканецът ще изиграе своя юбилеен мач номер 100 с алената фланелка.

30-годишният състезател, който има френски паспорт и е израснал точно в европейската страна, дойде на стадион " Българска войска " през лятото на 2020 година, напомня " Тема Спорт ". Той бързо се трансформира в съществена част от стартовия състав, като с " алените " игра в груповата фаза на Лига Европа и Лигата на конференциите. 

Дебютира за отбора на 7 август 2020 година при равенството 2:2 с ЦСКА 1948, а дебютния си гол за ЦСКА - София означи против същия противник при 4:2 на 25 юли 2021 г. 

В 99 дуела до момента Юга се регистрира с общо 4 попадения и цели 33 жълти картона. Африканецът потвърди с представянето си, че заслужава място на " Армията " и се трансформира в основен футболист в състава на Саша Илич. От средата на есента сръбският експерт го употребява в центъра на отбраната, където също се показва на висота и е доста потребен с умеенето си да изнася топката.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР