Неделният ден премина под знака на едно голямо объркване -

...
Неделният ден премина под знака на едно голямо объркване -
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: мистерията падането на Бахмут

Неделният ден мина под знака на едно огромно комплициране - падна ли украинският град Бахмут под съветска окупация или не. Първо - самият началник на " Вагнер " Пригожин разгласи още през вчерашния ден, че управлява града. Москва удостовери, а международните медии предадоха, че още сутрина президентът Володимир Зеленски е удостоверил. Оказа се - не е тъкмо по този начин и по-късно следобед той разгласи, че " към днешна дата Бахмут не е окупиран от Русия ".

Кабинетът " Габриел " ще е формиран от неполитически лица, а най-малко 5 министерски кресла ще бъдат дадени на " ИТН " и Движение за права и свободи. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. 

Национална съдружна формула за общо присъединяване в локалните избори през есента на 2023 година, както и " продължение на консолидацията на демократичното реформаторско пространство в лицето на обединението " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) за идните локални и европейски избори. Такова предложение насочва Изпълнителният съвет на Демократи за мощна България (ДСБ), част от състава на " Демократична България ", със своя резолюция през днешния ден. Това предложение е адресирано до обединяването с " Продължаваме промяната ".

" Иван Гешев и Борислав Сарафов признаха практики и обстоятелства, за които от дълго време се приказва в правната общественост. Тези проблеми съществуват от години, само че ловко се прикриваха и премълчаваха ".  Това сподели пред БНР служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. В предаването " Неделя 150 " Демерджиев акцентира, че практиката с " каузи на трупчета " може да бъде прекъсната със законодателни промени, които да дисциплинират прокуратурата в приключването на делата.

В Германия е стартирано следствие, откакто съветска журналистка и активистка, взели участие в конференция в Берлин, оповестиха за здравословни проблеми, които биха могли да доведат до подозрения за отравяне, заяви полицията, представена през днешния ден в седмичника „ Велт ам зонтаг “, съобщи Франс прес.

Избори в Гърция. Резултати към момента няма, само че по предварителни данни досегашните ръководещи на Мицотакис " Неа Демократия " водят пред левичарската " Сириза ". 

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР