Неделните протести в Брюксел срещу ковид мерките прераснаха в истински

...
Неделните протести в Брюксел срещу ковид мерките прераснаха в истински
Коментари Харесай

50 хил. протестиращи срещу ковид мерките създадоха хаос в Брюксел

Неделните митинги в Брюксел против коронавирус ограниченията прераснаха в същински безпорядък, откакто протестиращите се сблъскаха с полицейски чиновници и разрушиха офисите на Европейската работа за външна активност, съобщи ``Политико``.

В една от най-големите демонстрации против ограниченията в белгийската столица, към 50 000 души излязоха на улиците, съобщи представител на полицията. Демонстрацията беше проведена от мрежата European United for Freedom и други групи от Франция, Нидерлания, Германия и Италия, които се опълчват на здравните ограничавания и имунизирането на деца.

Watching the massive clashes in Brussels today, it’s hard not to think that the Visegrad countries have been spared the unrest that has swept many parts of Western Europe over the last 2 years. — Visegrad 24 🇨🇿🇭🇺🇵🇱🇸🇰 (@visegrad24)

``Основното ни искане е ограниченията да бъдат въведени по либерален и уравновесен начин``, написа Том Меерт, ръководител на European United for Freedom на уеб страницата на мрежата. ``Не отхвърляме, че има заболявания. Нашите причини биха били същите при положение на естествено злополучие или всяка друга рецесия: политиките на една страна би трябвало да бъдат съзнателни и учредени на правилата на демократичното господство на закона``, добавя той.

"We want freedom " shout those who had obviously too much of it. — DG MEME 🇪🇺 (@meme_ec)

Полицията употребява сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разчисти парка покрай институциите на Европейски Съюз, откакто групи протестиращи започнаха да хвърлят предмети по минаващите наоколо чиновници.

" Остро съдя безсмислените опустошения и насилието по време на митингите в Брюксел, в това число против постройката на Европейската работа за външна активност ", написа в Туитър висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР