Неделната сутрин се превърна в истински кошмар за ранобудните софиянци.

...
Неделната сутрин се превърна в истински кошмар за ранобудните софиянци.
Коментари Харесай

Кошмарна сутрин за софиянци! Небето се отвори и стана страшно

Неделната заран се трансформира в същински призрачен сън за ранобудните софиянци. След като лятна стихия разхлади температурите късно нощес, през днешния ден още веднъж стартира да вали, като дъждът мина и в градушка.

Градовите зърна бяха с размера на грах, само че задоволително огромни, с цел да наранят листата на дърветата и вероятно да провокират огромни пакости.

Силен вятър, гръмотевици и светкавици стреснаха столичани. Някои от жителите на София се уплашиха от неприятното време и побързаха да затворят порти и прозорци, с цел да избегнат произшествия.








За през днешния ден е разгласен жълт код за дъжд и гръмотевични стихии в пет области на страната. Кодът е в действие за Видин, Монтана, Враца, София област и София град. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките Красимир Стоев.

В западната половина от страната ще се задържи със забележителна облачност и превалявания, а на изток ще има повече слънце. Там в следобедните часове ще се развива купеста облачност и на обособени места също е допустимо да превали и прегърми. В цялата страна вятърът към този момент ще е от запад-северозапад. Температурите ще се намалят и оптималните ще са от 21-23° в западните региони до към 32°-34° – в източните.
Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР