Недекларирани 29 650 щатски долара и 3 500 евро задържаха

...
Недекларирани 29 650 щатски долара и 3 500 евро задържаха
Коментари Харесай

Баща използва сина си в опит за пренасяне на контрабандна валута

Недекларирани 29 650 щатски $ и 3 500 евро задържаха митническите чиновници със съдействието на Гранична полиция на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево” при щателна митническа инспекция на лек автомобил. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Митници”.

На 18 август на трасе „ Входящи леки коли и автобуси” идва лек автомобил ръководен от 51-годишен мъж с букви Х.С., който пътувал с жена си и сина си и още двама пасажери, всички български жители. На митнически пункт „ Капитан Андреево” всички пътуващи в колата декларирали, че не придвижват артикули или валута за обявление. При последвалата щателна митническа инспекция митническите чиновници откриват 26 650 щатски $ и 3 500 евро в разнообразни купюри, в чанта, която била преметната през врата на малолетния наследник на лидера на автомобила. Пред митническите чиновници и в персоналните си пояснения бащата декларирал, че парите са негови.

На нарушителя Х.С. е формиран акт по Валутния закон защото не е заявил пренесените от малолетния му наследник през границата на страната от трета страна /Република Турция/ парични средства, подлежащи на обявление. По случая ще бъде формирано административно-наказателно произвеждане. Недекларираната валута с левова равноценност 57 127.65 лв. е конфискувана и предстои на лишаване в интерес на страната. Работата по случая продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР