Недекларирана валута за над 900 000 лева е открита при

...
Недекларирана валута за над 900 000 лева е открита при
Коментари Харесай

Тираджия опита да прекара 400 бона валута в хладилно полуремарке ВИДЕО

Недекларирана валута за над 900 000 лв. е открита при три обособени инспекции на митнически чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево, оповестиха от районния пресцентър на митницата в Свиленград.

При първия случай в празна товарна комбинация на път от Англия за Турция инспекторите откриват зад въздушния филтър на кабината укрити и недекларирани 50 000 английски лири.

Недекларирани парични средства в размер на 204 040 евро са открити от митническите чиновници в стена на хладилно полуремарке на товарен автомобил. Превозното средство с непозната регистрация идва на пункта на 6-и декември по маршрут от Германия през България за Турция. В хода на осъществената митническа инспекция със профилирана рентгенова инсталация инспекторите откриват зона с подозрителна компактност в предната стена на хладилното полуремарке. При последвалата физическа инспекция е открит във фабрична празнина в стената черен полиетиленов плик с 204 040 евро.

Други недекларирани 204 810 евро са арестувани същия ден в товарен автомобил от Люксембург за Ирак. Валутата е открита в арматурното табло на транспортното средство и в куфар с персонални движимости на лидера – турски жител с букви Г.Б.

По случаите са формирани три досъдебни производства. Като обвинени са привлечени трима турски жители, допълниха от прокуратурата. 

В началото на тази седмица при визитата си на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево финансовият министър Асен Василев заяви, че в последните няколко години порастват опитите за нелегално преместване на пари през граничния пункт, като от началото на тази година са иззети над 26 милиона лв..

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР