Недекларирана валута за над 280 000 лева откриха митническите служители

...
Недекларирана валута за над 280 000 лева откриха митническите служители
Коментари Харесай

Откриха недекларирана валута за повече от 280 000 лв. на ,,Капитан Андреево

Недекларирана валута за над 280 000 лв. откриха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево, оповестяват от Агенция,,Митници ".

На 25.10.2022 година на пункта идва влекач с хладилно полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия през България за Турция. По метода " разбор на риска “ товарният автомобил е селектиран за щателна митническа инспекция, при която във фабрична празнина в хладилното полуремарке са открити три пакета, съдържащи пачки английски и шотландски паунди с друг номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 124 670 английски паунда и 230 шотландски паунда с левова равноценност 280 324 лв..

По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура Хасково- Териториално поделение – Свиленград.  Водачът – Ш.Й.  на 40 години, турски жител, е притеглен като обвинен за това, че не е изпълнил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз и цената на паричните средства е в изключително огромни размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР