Недекларирана валута за близо 430 000 лева откриха митническите служители

...
Недекларирана валута за близо 430 000 лева откриха митническите служители
Коментари Харесай

В шофьорска кабина са открити недекларирани пачки на Капитан Андреево

Недекларирана валута за близо 430 000 лв. откриха митническите чиновници на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " при инспекция на два товарни автомобила, излизащи от страната. Спрян е за инспекция при идване влекач с полуремарке. Камионът е бил с турска регистрация и е пътувал от Швейцария през България за Турция.

В арматурното табло в шофьорската кабина са открити пачки с еврови банкноти с друг номинал. Общото количество на откритата валута е 150 650 евро с левова равноценност 294 645 лв.. В арматурното табло на различен товарен автомобил два дни по-рано на 26.09.2022 година митническите чиновници откриват 68 500 евро с левовата равноценност на 133 974 лв.. Камионът е превозвал стока от Нидерландия през България за Грузия.
 За 4 дни на
За 4 дни на " Капитан Андреево " събраха валута за над 1.3 млн лева

Това се е случило при три обособени инспекции

По случаите са формирани бързи производства от проверяващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура Хасково -Териториално поделение - Свиленград. Водачите на двете транспортни средства - турски жители, са привлечени като обвинени за това, че не са изпълнили задължението си да заявяват документално пред митническите органи пренасяната валута през границата на страната, която е външна за Европейския съюз и цената на паричните средства е в изключително огромни размери - общо за двата случая в размер на 428 619 лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР