Недекларирана валута в размер на 63 550 евро и 15

...
Недекларирана валута в размер на 63 550 евро и 15
Коментари Харесай

Контрабандисти крият яки пачки в дюшеци и арматурни табла

Недекларирана валута в размер на 63 550 евро и 15 000 паунда е открита от митническите чиновници при две инспекции на товарни транспортни средства.

Около 21.00 ч. на 27.08.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина митническите чиновници селектират за щателна митническа инспекция товарно моторно транспортно средство с турска регистрация и лидер с турско поданство. Товарният автомобил пътува от Франция към Турция.

При осъществения надзор митническите инспектори откриват укрити 59 550 евро в дюшека на леглото в шофьорската кабина и още 4000 евро в кутия за мобилен телефон.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Търговско дружество Митница София под надзора на Районна прокуратура Сливница.



В същия ден в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин-Калафат митническите чиновници ревизират моторно транспортно средство с лидер - турски жител. Тежкотоварният автомобил се е движил с маршрут Словакия – Турция. При осъществената щателна митническа инспекция се откриват укрити в арматурното табло на влекача 15 000 паунда, за които лидерът не е показал банков или различен разплащателен документ.

0По случая е формиран акт за определяне на административно нарушаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР