Недекларирана валута - 129 975 евро, с обща левова равностойност

...
Недекларирана валута - 129 975 евро, с обща левова равностойност
Коментари Харесай

На Дунав мост 2: Турчин скри €60 000 във възглавница

Недекларирана валута - 129 975 евро, с обща левова равноценност 254 209 лева, откриха при три обособени случая митнически чиновници на Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост 2 Видин -Калафат. Това оповестяват от Агенция „ Митници “.

При първия случай е спрян за инспекция товарен автомобил, ръководен от турски жител. При осъществяване на контролните дейности инспекторите откриват недекларирани 30 000 евро, укрити в естествена празнина на кабината на транспортното средство.

При различен случай на пункта митническите чиновници селектират за щателна инспекция товарен автомобил, пътуващ от Чехия за Армения през България. Те откриват, че в кабината, под леглото на лидера са укрити 4 пачки по 200 банкноти с номинал 50 евро на обща стойност 40 000 евро.

В третия случай, още веднъж в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост–2, при инспекция на турски товарен автомобил митническите инспектори откриват недекларирани и скрити във възглавницата на лидера 59 975 евро.

От началото на септември до през днешния ден, демонстрира информация на Българска телеграфна агенция в формалния уебсайт на Агенция „ Митници “, в общо 11 случая, на този граничен пункт е арестувана недекларирана валута - за 1 531 975 евро и 15 000 паунда.

Задържаната контрабанда валута е открита във всичките 11 случая в товарни коли, девет от тях са с турска регистрация и ръководени от турски жители. Валутата е била укрита в конструктивни  и кухини на транспортното средство, в арматурното табло, в транспортираната стока и в багажа и облеклата на водачите.

На водачите са наложени наказания според Валутния закон и са формирани актове за определяне на административно нарушаване, прецизират от Агенция „ Митници “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР