Недалеч от сръбско-унгарската граница, край граничния пункт Хоргош, се стигна

...
Недалеч от сръбско-унгарската граница, край граничния пункт Хоргош, се стигна
Коментари Харесай

Престрелка между въоръжени мигранти на сръбско-унгарската граница

Недалеч от сръбско-унгарската граница, край граничния пункт Хоргош, се стигна до престрелка сред въоръжени мигранти , съобщи БГНЕС.

В акцията по неутрализирането им вземат участие хеликоптери и дронове, както и чиновници на Жандармерията. До момента са арестувани над 100 души . Първите престрелки са регистрирани тази нощ, когато са зародили конфликти сред обособените въоръжени мигранти. Силите на реда претърсват региона към Хоргош и Суботица .

На място дойде и вътрешният министър Братислав Гашич , който до скоро ръководеше сръбските спецслужби - БИА. По първична информация има един тежко ранен мигрант, който е на към 20 години. Той е с две огнестрелни рани в гърдите, заяви държавната телевизия РТС.

Вечерта след 19:00 часа са се чували изстрели с автомати, до момента в който жители са чакали децата си да се приберат от учебно заведение или са отивали на уроци по национални танци, оповестява N1.
 

— Yves (@YvesUitGent)
Полицията е разкрила незаконен лагер , в който са арестувани към 600 мигранти , а както научава " Телеграф ", са иззети и оръжия. Мигрантите ще бъдат превозени до центрове за бежанци в южната част на Сърбия.

Акция се организира и в Белград, оповестява „ Курир “. Полицията извежда мигранти на улиците и площадите на Белград, конфискуват се и оръжия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР