Нечуваната глоба от 1500 евро ще плаща всеки пушач в

...
Нечуваната глоба от 1500 евро ще плаща всеки пушач в
Коментари Харесай

Нечовешка глоба за пушене в колата с дете в Гърция!

Нечуваната санкция от 1500 евро ще заплаща всеки пушач в автомобил, в който пътува дете. Това е минималната глоба в нов Закон за движене по пътищата на Гърция. В него се усилват всички санкции, които слагат на висок риск здравето и живота на пасажерите, съобщи БНР, представена от Днес.бг.

Една от най-високите остава глобата за потребление на антирадар – 2000 евро.

Като “антиобществено държание ” към този момент се пояснява прекосяване на червен светофар, приложимост на алкохол, погрешно изпреварване. За нападателно държание към служител на реда към този момент ще се лишава книжката.

Забранява се придвижване на мотори с четири колела (АТВ-та) по асфалтирани пътища – санкция хиляда евро. Увеличават се административните ограничения за водачите на камиони с лишаване на брошура за 2 месеца.

Новият закон включва двойно и тройно нарастване на санкциите според от годишния приход на лидера. Засега обаче това е допустимо да се приложи единствено за гръцки жители, разясняват от полицията.

Вече няма да е годно и понижението от 50% на санкция, в случай че се заплати до седмица.

Целта на закона е да се понижат пътните катастрофи, защото Гърция е на едно от челните места в Европа по жертви. За 2017 година се чака на първите две места преди нея в Европейски Съюз да бъдат единствено Румъния и България. /Марица.бг

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР