Нечувана досега песен с участието на Джорж Харисън и Ринго

...
Нечувана досега песен с участието на Джорж Харисън и Ринго
Коментари Харесай

Премиера на нечувана песен на Бийтълс

 Нечувана до момента ария с присъединяване на Джорж Харисън и Ринго Стар от " Бийтълс " направи международна премиера, откакто беше преоткрита на таван на къща в Бирмингам, оповестява Дарик. 53 години след основаването си,  песента беше показана пред 100 души в музея на групата в Ливърпул, а по-късно излъчена и по Би Би Си Радио. От през днешния ден песента излиза на музикалния пазар, като средствата от продажбите ще бъдат напълно за щедрост.

Песента " Radhe Shaam " е написана и продуцирана от родения в Индия ефирен оператор Суреш Джоши през 1968 г.  и неотдавна беше открита в неговия дом в Бирмингам, Англия, по време на локдауна поради COVID-19.  

Песента е с присъединяване на двама от музикантите на именитата четворка  - Ринго Стар на барабаните и Джордж Харисън на китара. 

В изявление за Би Би Си Джоши изясни, че " Radhe Shaam " е записана в лондонското Trident Studios за саундтрака на игрален филм, върху който той работил. Харисън и Стар се появили на сесията, до момента в който Бийтълс правели отмора от записа на " Hey Jude ". Двамата музиканти предложили да изсвирят песента, която е изпята от индийския типичен музикант Аашиш Хан.    

Притежателят на записа Суреш Джоши сподели, че постоянно се е надявал в последна сметка песента да бъде пусната, а да  потърси и откри записа бил въодушевен, откакто разказал на приятеля си Дийпак Патак  за песента.  Създателят на музея на Бийтълс в Ливърпул Роаг Бест, полубрат на първия барабанист на Бийтълс Пийт Бест изясни, че Патак се е срещнал с Пол Макартни в музея и откакто е научил за откриването на песента е оказал помощ за издаването й.  Песента излиза на музикалния пазар през днешния ден, като всички доходи от продажбите ще бъдат за щедрост.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР