"Нечуваемостта е голям проблем", каза актьорът"Имахме две срещи с министър

...
"Нечуваемостта е голям проблем", каза актьорът"Имахме две срещи с министър
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев: Искаме премиерът да обясни кое налага намаляване на бюджета за култура

"Нечуваемостта е огромен проблем ", сподели артистът

"Имахме две срещи с министър Атанасов. Първата беше опознавателна, на втората поискахме обещанията да се съблюдават - културата да бъде приоритет и да доближи 1% от бюджета. Оказахме се излъгани - средносрочната прогноза планува бюджетът да падне от 0,6 до 0,4% до 2024 година - фрапантно понижаване на парите за просвета. Искаме министър председателят и вицепремиерите да обяснят кое постанова намаляването му ". Това съобщи за "Офанзива " по Христо Мутафчиев, ръководител на Съюза на артистите.

По думите му министърът има един огромен проблем, по тази причина би трябвало да го разберем, а не да го корим. "Когато е станал министър е схванал, че има доста власт. Тогава е намислил страховити промени, само че в един миг се оказва, че не може да направи нищо без координиране. Властта не комуникира с нас ", уточни той.

И добави, че "Шум зад кулисите " е спектакълът, който разказва най-добре сегашната обстановка. "Нечуваемостта е огромен проблем. Имахме концепция за слънчеви акумулатори, които да зареждат с топлота залите, а министър Лорер счете, че не е забавна ", разкри Мутафчиев.

Според него оценъчните карти се попълнят в залата, в която се организира конкурс за шеф на спектакъл. "Най-вероятно има проблеми в състезанието, основани на правилника за провеждането му ", допусна артистът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР