Нечовешка, ужасяваща стастистика за практиките, много от тях отречени от

...
Нечовешка, ужасяваща стастистика за практиките, много от тях отречени от
Коментари Харесай

НЕ Е ЧОВЕШКО: Хиляди са били връзвани в психиатриите ни

Нечовешка, ужасяваща стастистика за практиките, доста от тях отречени от международните експерти, прилагани в държавните психиатрични лечебни заведения у нас, лъснаха от събранните данни на Министерството на здравеопазването на новия му принципал проф. Христо Хинков. Хиляди съграждани, въдворени непринудено, по сигнали и искане на близки, по правосъдни решения, са били връзвани в последните години. А се оказва, че цели шестима са били подлагани и на изцяло отречената " терапия " с електрошок, излиза наяве още от данните на Министерство на здравеопазването. 

На всички тях мозъците им са били " пържени " в държавната болница в Кърджали. 



Статистиката за смъртните случаи в психиатриите у нас е не по-малко покъртителна:  

За последните 5 години - от началото на 2017 до края на 2022 година са умряли цели 330 души във всички лечебни заведения. За тях няма нито едно повдигнато следствие на фона на едвам 31 аутопсии за всички звена, 12 на брой в страната. 

Над 2800 пациенти са били връзвани с каиши, въжета и ремъци за интервал от едвам 5 години, неизвестно за какво най-вече - точно през последните 12 месеца. 

Очаквано, най-голямата психиатрична болница в страната - тази в Раднево, е отличник по отвратителната процедура, следвана от тази в Церова кория и компактно по-късно от " Иван Рилски " в Нови Искър, София под вещото управление на някогашната кандидат-депутатка от " Левицата! " доктор Цветеслава Гълъбова.

Тъкмо тя предходната седмица се оплака по какъв начин била принудена от новото управление на Министерство на здравеопазването да събира данни за въпросната насилствена имобилизация на пациенти в нейните отделения: 

" От два дни администрациите на 12-те държавни психиатрични лечебни заведения трескаво изготвят информации към Министерство на здравеопазването заради депутатски въпрос от Стела Николова от Демократична България.

Освен, че въпросите издават тежката неначетеност на задалата ги депутатка от дб, те са и тенденциозни и манипулативни. А и не са адресирани към всички психиатрични стационари в страната - с изключение на 12-те ДПБ, има 12 центъра за психологично здраве, 15-16 отделения към МБАЛ и още 7-8 академични клиники. Но питат единствено нас.

Г-жата да се беше подготвила малко и нямаше да формулира такива въпроси, от чийто отговори няма да извлече общо потребна информация, а единствено такава за пропагандни цели.

Знае ли, че електроконвулсивна терапия се прави под обща упойка и няма анестезиолог, който да се съгласи да прави това в гората, без съоръжение и най-проста кислородна система, а? Да не приказваме, че и анестезиолози няма. Г-жа, питайте какъв брой души от личния състав на тези лечебни заведения са били обект на експанзия и кой ги пази и пази. Или това не е политкоректно, а? ", избълва доктор Гълъбова. 

Изводите редакцията на Lupa.bg оставя на вас, читателите. 



Kaдър от шедьовъра на Дарън Аранофски " Реквием за една фантазия "  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР