Небостъргачите в столицата трябва да се разположат в смесени многофункциални

...
Небостъргачите в столицата трябва да се разположат в смесени многофункциални
Коментари Харесай

София ще има своите НЕБОСТЪРГАЧИ! Готвят жестока наредба – засяга всички собственици на имоти!

Небостъргачите в столицата би трябвало да се разположат в смесени многофункциални зони, които ще работят 24 часа. Къде ще бъдат те, ще стане ясно следващата година.

Това разгласи основният проектант на София Здравко Здравков по Нова тв. Той изясни, че не се афишират авансово зоните, тъй като това ще докара до скок на цените на парцелите в тези елементи на столицата и напор от мераклии да строят доста високи здания. С признатия през вчерашния ден закон за строителство в София защитихме зелената система на града, безапелационен бе арх. Здравков. Депутатите гласоподаваха направения от него и екипа му законопроект, съгласно който в центъра ще могат да се подвигат здания до 50 м, оттатък Околовръстното до 15 м, а в останалите региони до 75 метра.

Изискванията за строителство на нови здания сега е всеки апартамент да има паркомясто. Проблемът е, че хората купуват два и три автомобила.

680 автомобила на 1000 души има в в този момент в столицата, изясни проблемите с паркирането в София основният проектант. Той изрази мнение, че би трябвало да спре стимулирането на фамилиите да купуват автомобил и за децата.

Нова разпоредба за градската среда, която следва да бъде гласувана от локалния парламент, ще дефинира условията към типа на постройките, в това число мястото на климатика и типа на дограмата, добави още арх. Здравков.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР