Небитовите потребители на електричество в България трябва да изберат до

...
Небитовите потребители на електричество в България трябва да изберат до
Коментари Харесай

Фирмите в България трябва да изберат доставчик на ток до 10 юни

Небитовите консуматори на електричество в България би трябвало да изберат до 10 юни собствен снабдител на електрическа енергия, напомня Министерството на енергетиката.

Това е по този начин, с цел да може да бъде спазен срокът след 1 юли всички компании да са избрали снабдител на свободния пазар на електрическа сила.

Клиентите, които не са избрали своя снабдител, ще се доставя от досегашния си снабдител, само че в качеството му на снабдител от последна инстанция. „ ролята на доставчика от последна инстанция е да доставя при инцидентни, изключителни условия и цените там са доста по-високи.  Пасивното държание от страна на потребителите в този случай е недопустимо, тъй като ще докара до повишение на сметките им за електрическа енергия “, прибавят от министерството.

Информация за всички снабдители на електрическа сила, по отношение на издадените им от КЕВР лицензии за осъществяване на активността „ търговия с електрическа сила “ е налична на уеб страницата на КЕВР

Небитовите консуматори ще имат право да сменят своя снабдители всеки месец. Заявления за това се подават в съответните електроразпределителни предприятия единствено сред 1 и 10-то число на месеца и важат за идващия календарен месец. 

Повече информация по тематиката може да се открие
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР