Неби Бозов е първият официално избран кмет на Сърница. Тя

...
Неби Бозов е първият официално избран кмет на Сърница. Тя
Коментари Харесай

Неби Бозов: Чакаме финансиране за пътя...

Неби Бозов е първият публично определен кмет на Сърница. Тя е най-младата община в област Пазарджик. Пет години той е бил шеф на пощенска станция, а по-късно употребява насъбраните в университета познания и става банкер. След което обаче взема решение да стартира да се занимава с политика. С него беседваме по един от най-наболелите проблеми в общината - ремонтът на пътя Велинград - Сърница.

-Г-н Бозов, до каква степен стигна прословутият ремонт на пътя Велинград - Сърница - Доспат?

-Честно казано до средата. Вече 3 години сме в разговор с Агенция " Пътна инфраструктура " и в частност с " Пътно ръководство ". Отговорите са, че няма средства за изцяло реновиране на пътя. Община Сърница още с отделянето си като административна единица алармира за наболелия проблем със положението на пътя на отрасловите институции - Областна администрация Пазарджик, Областно пътно ръководство Пазарджик, Агенция „ Пътна инфраструктура ” и Министерство на районното развиване и благоустройството. Още през 2016-а до шефа на ОПУ - Пазарджик бе изпратена подписка, в която над 2000 поданици и посетители на общината показват голямата нужда от изцяло реновиране на въпросния републикански път. 

-Все отново се правиха някакви ремонтни действия?

-Да, несъмнено. Миналата година бяха отпуснати 100 хиляди лв. за ремонт на 10 прави от по 100 метра. По правата от Сърница до Доспат започнаха ремонтните действия, само че  ни хвана зимата и всичко спря. Сега би трябвало да се стартира отначало,защото от снега е напряко в окаяно положение. Тази права ни е доста значимо, тъй като огромна част от популацията работи в Доспат и употребява пътя всекидневно. Хората недоволстват, омръзна им да си трошат колите по тези дупки. Очакваме ремонтът на тази 7-километрова права да завърши до края на годината.

- А от Велинград до Сърница?

-Положението не е по-различно, в окаяно положение е. И за този път чакаме да ни провиснал пари, с цел да се позакърпят най-малко дупките и настилката да е в обичайно положение. Въпросната права е от огромно значение за общината. По нея ежедневно минават доста поданици, служащи и туристи. Лошото  положение попречва бизнеса и услугите. Освен това този път свързва общината с регионалните центрове Смолян и Благоевград.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР