Небето сънува и мисли за Анди Флечър. Почти година след

...
Небето сънува и мисли за Анди Флечър. Почти година след
Коментари Харесай

Ghosts Again. Новото парче на Дейв и Мартин от Depeche mode в името на Флеч

Небето сънува и мисли за Анди Флечър. Почти година след на кийбордиста на Depeche Mode през май 2022-ра, сътрудниците му Дейв Гаан и Мартин Гор издадоха първия си сингъл като дует. Парчето се споделя " Ghosts Again " и към този момент е във всички музикални платформи.

Меланхолична ода за техния остарял другар - по този начин Vulture разказва " Ghosts Again ". Песента сплотява музикантите в съзерцаване за " пропилени усеща " и " комплицирани мисли " – и по какъв начин, макар че вярата им е подложена на тестване, има разтуха в концепцията, че всички ще се съберат още веднъж под някаква форма. (Може би като призраци.)

Видеото е режисирано от дългогодишния сътрудник на Depeche mode Антон Корбийн, който стои и зад клиповете на едни от най-знаковите части на бандата - Enjoy the Silence, Halo, A Question of Time и Behind the Wheel, както и зад документалния план Depeche Mode: SPIRITS in the Forest.

Новият клип е решен в черно-бяло и е отпратка към филмовия шедьовър " Седмият щемпел " на Ингмар Бергман, където двама мъже играят шах в спор за гибелта и прераждането, а концепцията е смислово уплътнена от загубата на техния обичан сътрудник.

Парчето е част от новия албум на Depeche mode - Memento Mori, който ще излезе на 24 март и ще бъде показан на международно турне през 2023 година За страдание - без Флеч.

Стартът на турнето е през март в Северна Америка. Първата спирка е Сакраменто, Калифорния. В Европа групата идва през лятото, само че София не е част от проекта този път. Феновете от България могат да се ориентират към Букурещ, Загреб, Будапеща, Прага, Братислава и Милано.

Работата по албума, който е 15-ият студиен подред на групата, стартира преди кончината на Флечър, само че след нещастието гледната точка за живот след гибелта (което съответствува и със заглавието Memento Mori, взето от латинската фраза " Помни, че си смъртен " ) става изключително настояща за музикантите. Това е първият им албум от пет години - след излизането на Spirit през 2017-та, когато бе и последното турне.

" След гибелта на Флеч взехме решение да продължим, защото сме сигурни, че това е, което той би желал ", споделя Гор за албума и добавя, че това в действителност е придало на плана допълнителенен смисъл.

Видеото на " Ghosts Again " излезе на 9 февруари и за по-малко от 24 часа има над 1,2 милиона проявления.

Depeche Mode се трансформират в митове на музикалната сцена още с шлагери като " Just Can`t Get Enough ", " Never Let Me Down Again ", " Walking in my Shoes ".

Огромният им триумф, последван от правилни почитатели на ню уейв звученето, идва с албума " Violator ", който събира композиции като " Personal Jesus " и " Enjoy the Silence ". " Violator " доближава номер две в класацията за албуми на Обединеното кралство и е първият музикален план на групата в топ 10 на Billboard 200, където се подрежда под номер седем. Тогава следва и турнето им World Violation Tour.

В България музикантите имаха два концерта - през 2006 година и 2013 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР