Неаполитанска пица, испански хамон серано, но също филе Елена и

...
Неаполитанска пица, испански хамон серано, но също филе Елена и
Коментари Харесай

Ще получи дюнерът статут на храна със защитено наименование за произход?

Неаполитанска пица, испански хамон серано, само че също филе " Елена " и българско розово масло - това са все артикули със предпазени наименования в Европейския съюз. Специфичният им темперамент ги отличава от останалите сходни на пазара в Европейски Съюз.
Прочетете още
Сега още една храна има упоритости да се снабди с сходна отбрана - турският дюнер кебап. Най-популярната улична храна в Германия произлиза от Близкия изток, а думата " дюнер " идва от глагола dönmek, който значи " въртя се ".

Сега Турция има упоритостите да записва името " дюнер " в Европа и, в случай че успее, единствено производители, които се преценяват с записания способ за произвеждане, ще могат да употребяват името за продукта си.



Според подадените документи за регистрацията " дюнер " са огромни части говеждо и агнешко месо, нарязани хоризонтално на котлети с дебелина 3-5 мм, докато пилешките котлети могат да бъдат с дебелина 1-2 см.



В документите, подадени от Асоциацията на турските производители на дюнери, дюнер стопанската система в Европа се прави оценка почти на 3.5 милиарда евро, пишат още Euronews.

 

 

 

 

 

Източник: lifestyle.bg

Снимки: iStock 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР