Неапол не спа цяла нощ след успеха с 1:0 на

...
Неапол не спа цяла нощ след успеха с 1:0 на
Коментари Харесай

Сълзи от щастие и среден пръст за „Юве“

Неапол не спа цяла нощ след триумфа с 1:0 на „ Наполи “ в Торино против „ Ювентус “. Тимът на Маурицио Сари съкруши водача в Серия А и мечтае за първа купа от 1990 година насам. Разликата сред двата отбора е една точка в интерес на „ Юве “, а до края остават 4 кръга. А след последния съдийски сигнал камерите уловиха няколко последователи и играчи на гостите да плачат от благополучие.
Единственото попадение осъществя бранителят Калиду Кулибали секунди преди края на постоянното време. След дуела голмайсторът бе поздравен персонално от Диего Марадона.
„ Юве “ – „ Наполи “ 0:1! Мама мия! -написа легендата на клуба в обществените мрежи, а след това добави – Имаме една фантазия. Благодаря ти, Калиду Кулибали!”

От своя страна бранителят също призна за огромната цел, която към този момент е изцяло действителна: „ Разликата е единствено една точка. Искаме да спечелим всички мачове до края на сезона. Винаги сме вярвали, че имаме сили да спечелим Скудетото и ще се борим до дъно за купата. През последните дни всички в града ни окуражаваха. Искаме да благодарим и на тези, които ни посрещнаха на летището след мача. “
А почитателите, чакали цяла нощ своите герои да се завърнат в Неапол, бяха над 20 хиляди. Не по този начин обаче бе в Торино, където „ Наполи “ бе посрещнат на нож от последователите на „ бианконерите “. При идването на стадиона „ небесносините “ бяха засипани с куп обиди от агитка на „ черно-белите “. В напрегнатата конюнктура Маурицио Сари, треньорът на гостите, не се стърпя и сподели междинен пръст на локалните тифози. Според медиите на Апенините, това може да му коства наказване от един мач.

„ Играта ни не бе съвършена – призна след триумфа италианският стратег. – Трябваше по-рано да вдигнем темпото и да решим всичко в мача. Целта ни бе да дойдем тук, да вземем самодейността и да принудим „ Ювентус “ да играе единствено на контраофанзива. Смятам, че съвсем не дадохме шансове на противника. Те ни затрудниха при едно-две статични положения, защото имат по-здрави физически играчи, само че като цяло контролирахме събитията на терена. Засега съм удовлетворен и същински благополучен, само че знам също, че нищо не се е трансформирало. Все още възможностите ни да ги изместим от върха са дребни. Да победиш тук постоянно е мъчно, само че и доста прелестно, и носи страхотна наслада на нашите почитатели. “

Масимилиано Алегри, наставникът на „ Ювентус “, дефинира провалянето като един от най-слабите мачове на отбора през сезона. За това приказва и статистиката, съгласно която отборът му не е отправил нито един прецизен удар.
„ Това бе ужасяващ мач и за двата тима – изясни Алегри. – Почти нямаше удари към двете порти. В сходни конфликти всичко може да се случи. Сега имаме ден за отмора, след което започваме да се готвим за мача с „ Интер “, който може в действителност да реши сезона. Все още сме на върха в класирането. Добре е, че имаме преимущество и в головата разлика, откакто в директните мачове индикаторите са равни. “
До края на акцията „ Юве “ ще гостува на „ Интер “ и „ Рома “ и приема „ Болоня “ и „ Верона “. От своя страна задачата на „ Наполи “ на пръв взор наподобява по-лесна – визити във Флоренция и на „ Сампдория “ и семейства на „ Торино “ и „ Кротоне “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР