Не зная какво е казала баба Ванга за оняденшния протест

...
Не зная какво е казала баба Ванга за оняденшния протест
Коментари Харесай

И девствеността - политически мотивирана

Не зная какво е споделила баба Ванга за оняденшния митинг на големите строителни машини, подредени по Цариградско шосе в София. Едва ли не до Цариград стигаха. Но нашето момче беше на този митинг, и то с машината си. Шефът му по този начин наредил и той потегли за София измежду нощ. Все едно му било дали ще строи автомагистрала, или ще пътува по към този момент издигната със строителната си машина. Нали значимото е надницата да върви.

Вечерта преди заминаването му пихме по... Е, не беше единствено по едно и му пожелахме добър път и като се върне, да ни опише по какъв начин е било в командировката. И какво е имало в пакетчето суха храна се интересувахме.

Защото нашите ветерани си спомниха по какъв начин през далечната 1997 година на някакви митинги, ръководени от Съюз на демократичните сили, сериозна работа тогава, имаше укрепление на прелеза, през който и в този момент се минава, когато от Събота пазара искаш да отидеш на Сточна гара. Един наш човек тогава бил фактор в тази укрепление. Пак зимно време беше. И късничко вечерта той пратил хабер по някого в родната механа - идвайте, има два-три кашона вино за изпиване и пет-шест щафети шпек за мезе от даренията за народна власт.

Отишли, несъмнено, нашите благородници. И по този начин се напротестирали, че на другата заран единствено един от тях събрал сили да отиде на работа.

Е, отново ни отвлякоха спомените и изтървахме нишката. Нашето момче от митингите на строителните босове работеше при строителството на автомагистрала „ Марица “. И вечер в кръчмата... Нали знаете, че в кръчмата на всеки му се желае да каже нещо, което да заинтригува другите. Та той ни разказваше какви далавери вършат шефовете му, като заменят с по-евтини материалите за магистралната поставка.

На всичкото от горната страна единствено преди десетина дни един от нашите разказваше по какъв начин е пътувал по автомагистрала „ Тракия “ и по какъв начин в правата сред Стара Загора и Чирпан тя подмята мепесетата като батут. Тогава нашето момче отново се намеси - аз какво ви разправях за материалите, с които се строят автомагистралите!

И в този момент строителните босове - посягало се на браншовия им престиж, непознати строителни компании желали да прилапат милиардите европейски пари, планувани за строителства, опозицията и медиите рушали като с миньорски револвер положителното им име, без да имат доказателства. Даже желаеха от премиера ни Бойко Борисов да планува правосъдни наказания против критикуващите ги. Те били строили по европейските стандарти и доказателства за противоположното нямало!

Ха в този момент де! Кажете вие на кого да имаме вяра? На откровенията на нашето момче в братската атмосфера на кварталната механа или на строителните босове от тв приемника? И там те гледаха на властта с очакващия взор на кучето към кебапчията.

Пак за кой път ни се постанова да използваме пригодното за сходен случай национално умотворение алегория. Тя е основана по времето, когато извънредно доста се е държало на аленото леке по спалното долни дрехи след първата брачна нощ. Като особено основаната за такива случаи комисия от дърти селски клюкарки установи съществуването на такова леке, особено нает тъпанджия гръмко афишира сакралния факт на прелюбопитното население.

Та при такова едно тъпанарско оповестяване бившето интимно либе на младоженката чудом се зачудило - на тъпана ли да има вяра, или на оная си работа, да простите. Та и нашата работа сходна, на изказванията на строителните думбази ли да имаме вяра, или на нашето момче и на „ дебрите и балканите “ по платната на строените от тях през последното десетилетие автомагистрали?

Но и на тези наши съвсем хамлетовски подозрения са им намерили колая. Всяко едно обвиняване, колкото и основателно да е то, може да бъде туширано и даже обезсмислено, като бъде наречено политически стимулирано. И всеки обиден в него, основателно или безпричинно, жител или икономически индивид елементарно може да бъде стимулиран да стачкува против посочените му опити да бъде политически употребен.

И в случай че за този обаян кръг обвиним единствено ръководещите, ще сгрешим. И опозицията е била ръководеща, и тя не е била света вода ненапита. Не единствено един отрасъл, пък бил той и строителният, е жертва на политическите еквилибристики, всички ние в страната ни сме такива. Няма градивни политики, политиците се стараят, евентуално тъй като друго не могат, да ни обгръщат в мътната пелена от взаимни обвинявания, която съгласно тях скрива мъчещата ни деградация.

Видяхме по какъв начин ГЕРБ отсрочи всеобщото машинно и електронно гласоподаване. Не било осигурявало изцяло тайната на вота. И услужливият проф. Михаил Константинов незабавно откри доказателства, че по света тези способи на гласоподаване са към този момент демоде.

ГЕРБ го отсрочи това гласоподаване, само че и опозицията не прояви кой знае какво усърдие да предотврати това отсрочване. Защото и тя не желае да се раздели с услужливите хартиени бюлетинки. А пренията в Народното събрание са повече неприятен спектакъл със напълно самодейни политически артисти.

Самодейни, само че единствено като степен на актьорско майсторство, другояче те са доста добре заплатени. Защото дейното присъединяване в политиката не е нищо повече от блян да заемеш властова позиция. Можеш да искаш да ползваш тази властова позиция, с цел да направиш живота на ближните си по-добър. Но можеш да я ползваш и с цел да направиш личния си живот по-добър. Всеки самичък за себе си може да си направи извода в каква посока употребяват властовите си позиции нашите политици или множеството от тях.

Опозицията, у нас всяка съпротива се изживява като да е цялата в бяло, изнесе данни в Народното събрание, които са напът да създадат от нас, кротките българи от периферията, гневни завистници. Над 118 милиона лв. бонуси са си раздали през изтичащата година нашите министерства и подчинените им организации. Сред отличниците в премирането било и министерството, което позволи непростимо дълго време комерсиалният указател да дава заето.

Абе народът го е споделил - грехота от Бога и срамотия от хората е да бъркаш в меда и да не си оближеш пръстите. Арно, но близачите се множат като плъхове, а пчеличките понижават фрапантно. Или отлитат в чужбина, или умират у нас от мръсния въздух на бизнес атмосферата.

Да си кажа в този момент за какво започнах с това дали баба Ванга е планувала всичко, което се случва по света и у нас. Не ми е съдено да знам планувала ли е тя напълно бъдещето на България и света, само че съм сигурен, че към плануваното от нея се прибавя всекидневно.

Оня ден британският таблоид „ Сън “ разгласява нейни пророчества, съгласно които през идната 2019 година ще има опит за атентат против съветския президент Владимир Путин, а американският президент Доналд Тръмп ще се разболее от тежка мозъчна болест. Един наш дилетант в черния комизъм сподели, че нещата при господин Тръмп са поизпреварили пророкуваното от бабата време, само че ние в този момент приказваме съществено.

Непочтеното при допредсказалите пророчицата ни от „ Сън “ е, че са поставили в устата, тя документално завещание няма и това ги улеснява, прокобата, че атентатът против Путин ще бъде квалифициран от най-близкото му обграждане. А живи са още тези, които са видели по какъв начин един от предшествениците на Путин - други Сталин, е изчиствал в зародиш даже и помислите за атентат против него - мъртвите не замислят и не провеждат атентати.

Хубавото в тази ситуация е, че от много време към този момент ръководещите у нас не са задължени да копират на 100 % методите на властниците в Москва, въпреки че...

Очаквано или не, само че водачът на Вътрешна македонска революционна организация Разузнавателна служба на ФРГ Красимир Каракачанов, очевидно без да се преценява с това, че сега е вицепремиер в българското държавно управление, се заяде с изказване на Зоран Заев за „ македонския “ език в Северна Македония. А сякаш бяхме постигнали някакви договорености дружно да се стремим към другарство и добросъседство.

Тежкото перо на „ Дойче Веле “ господин Александър Андреев се опита да изясни в собствен разбор аргументите за изблика на господин Каракачанов. Според него кюретираният от всякаква дипломатичност демарш на господин Каракачанов можел да се дължи на две аргументи. Едната е с това си заяждане да прикрие корозивните кавги в дребната коалиция на така наречен Обединени патриоти.

Другата съзира дългата ръка на Москва. Москва не желае да изпусне позициите си на Балканите и е твърдо срещу настаняването на НАТО у нашите съседи. Каракачанов и партията му са в коалиция със декларирани и изявени русофили, затова той се е сложил в услуга на Москва, като всява разкол сред посближилите се наши държавни управления.

Тъй като господин Каракачанов не би могъл да прикрие резилите на дребната коалиция, даже да разгласи война на Съединени американски щати, остава прокобата на господин Андреев, че козирува на Кремъл. Не зная дали е споделила нещо по въпроса баба Ванга, само че ние от периферията си мислим, въпреки и попритеснени от високия му сан, че е допустимо и господин Андреев, като нашето момче от строителните митинги, да кара пропагандната машина натам, накъдето му е споделил шефът. Нали значимото е надницата да върви.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР