Не знам за какво ме викат, каза Валентин Златев на

...
Не знам за какво ме викат, каза Валентин Златев на
Коментари Харесай

Валентин Златев на влизане в прокуратурата: Не знам за какво ме викат

Не знам защо ме викат, сподели Валентин Златев на влизане в прокуратурата на въпрос дали е поради " Барселонагейт ", където се проверява пране на пари. Обеща повече детайлности, когато разпитът му завърши, съобщи 24 часа.

Вероятно Златев е привикан от прокуратурата по линия на това, че въпросната къща в Барселона беше благосъстоятелност на шеф в " Лукойл " преди години.

Все още в постройката е Ивайла Бакалова. Очаква се да дойде и Георги Самуилов,собственик на " Инстаойл ".

Знам задоволително за къщата в Барселона и по тази причина ще дам показания като очевидец. Получавала съм закани поради този случай, сподели Ивайла Бакалова, преди да влезе в прокуратурата, където ще даде показания по досъдебното произвеждане " Барселонагейт ", поради което желаят имунитета на Бойко Борисов.

Не са загадка околните й връзки с Борислава Йовчева, която съгласно информации на непознати медии е живяла във въпросната къща в Барселона и е в близки връзки с някогашния министър председател.

Във вторник Софийска градска прокуратура предложи основния прокурор Иван Гешев да изиска от Народното събрание снемането на имунитета на някогашния министър председател и народен представител в 49-ия парламент Бойко Борисов.

Причината е следствието, по-популярно като " Барселонагейт ", по което имало събрани доказателства за пране на пари от страна на Борисов. От тях можело да се стигне до извода, че някогашният министър-председател е дал на трети лица, добити вследствие на осъществено закононарушение, средства за закупуването и наемането на недвижими парцели в чужбина, показват още от прокуратурата.

Главният прокурор Иван Гешев през днешния ден отхвърли да разяснява предлагането за събаряне на имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. " Няма да разясня, прелестен ден ", сподели Гешев пред bTV.

По делото се проверява пране на пари, с които е закупена къща в каталунската столица, оценена на 4 млн. евро. Тя бе населявана от моделката Борислава Йовчева и нейното дете. Медийни изявления свързват Бойко Борисов с дамата и детето, само че водачът на ГЕРБ неведнъж е отричал сходна информация.

Миналата седмица по същото следствие бе разпитван и самият Бойко Борисов. Той дава отговор 2 часа на въпросите на прокурор. Тогава водачът на ГЕРБ не изясни по какъв начин е минал разпитът му, само че неговият юрист Менко Менков даде детайлности пред публицисти. “Няма никакъв гейт, тъй като няма закононарушение. Ако имаше, доста от дълго време управляващите в Испания щяха да стартират следствие. Преди повече от 2 години испанската прокуратура се е произнесла, че няма никакво закононарушение ”, сподели Менков. И уточни, че за 4 години следствие клиентът му е ходил още 2 пъти на разпити. Въпросите постоянно били едни и същи - дали познава някого. Според Менков вероятността Борисов да стане обвинен по това следствие е нулева. Лидерът на ГЕРБ бил ходил в Барселона единствено в ролята си на основен секретар на Министерство на вътрешните работи, кмет на София и на министър председател.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР