Не знам за какъв безспорен успех говори Николай Денков, само

...
Не знам за какъв безспорен успех говори Николай Денков, само
Коментари Харесай

Победа или брутален автогол за България

Не знам за какъв неоспорим триумф приказва Николай Денков, единствено да не усетим след броени месеци какво унищожително за всички ни единодушие е дал

На прага на Новата година министър председателят Николай Денков разгласи, че можем да се похвалим с неоспорим триумф - " След дълги и комплицирани договаряния България и Румъния влизат в Шенгенската зона по въздух и море, като Австрия пое ангажимент за продължение на договарянията за сухопътните граници ”.

След публично питане от наша медия до австрийския канцлер Карл Нехамер, представителят на федералния министър на вътрешните работи Кристоф Рейзер изясни, че сега в действителност не се водят договаряния за присъединение към " сухопътен Шенген ".

Денков обаче пропусна да „ се похвали ”, че с цел да се случи това, с което се перчи сега, ние и румънците сме отстъпили и за най-скандалното изискване на австрийците -  „ приемане на търсещите леговище лица, с акцент на тези от Афганистан и Сирия, от страна на Румъния и България ”.

Макар той да разгласи, че се касае за дълго чакана победа, „ въздушния и морския ” Шенген са с дата март 2024, до момента в който за този, който в действителност е значителен и ще имаме в действителност безспорни изгоди – сухоземният, няма съответна дата, просто е конкретизирано, че ще се дебатира през идната година.  Постигнатата договореност е оттегляне от позициите ни, т.к. ние настоявахме Виена да се обвърже с съответна дата и за приемането ни в Шенгенското пространство по суша.

Нидерландия

Нидерландия, за разлика от Австрия, спазари махането на ветото много по-лесно. Както е известно, към този момент някогашният нидерландски министър председател Марк Рюте и служебното му държавно управление оповестиха, че не виждат повече проблеми за присъединението на България към Шенген, последва и решението на Народното събрание, в което партията му имаше болшинство. Рюте, както самичък не крие, е решил да продължи политическата си кариера като началник на НАТО, в краен случай ръководител на Европейска комисия, а и за двете позиции ще му би трябвало безапелационна поддръжка. Процедурата планува, че генералният секретар се избира от Съвета на НАТО, само че по-късно би трябвало да бъде утвърден от държавните управления на всички страни членки. Тоест това няма по какъв начин да се случи без гласовете на България и Румъния. В този случай умерено можем да кажем, че поговорката: и агнето цяло, и вълкът утолен, има образно приложение.

Разбира се, за разлика от нас, които получаваме по този начин мечтаното от Нидерландия против доста малко, съперниците на Рюте разумно могат да оспорят какъв брой кардинална е позицията му, че България и Румъния не извършват критериите в участие в Шенген, само че в действителност внезапно този проблем се изпарява мълниеносно, изключително откакто някогашният министър-председател договаря персонални облаги. Но това не е наш проблем...

Дъблинско съглашение и австрийските условия

Не по този начин обаче стоят нещата с Австрия, в противен случай. Както към този момент писахме по тематиката, страната през последните годни е безусловно залята от афганистанци и сирийци, като първите са в челните статистики на най-тежките закононарушения, осъществени в страната – изнасилвания на млади девойки, в това число и деца, както и убийства – още веднъж най-вече на млади дами. Именно същата тази паплач Австрия желае по най-бърз метод да върне към нашата страна, като също така в бъдеще не позволява повече сходни детайли на своя територия.

Най-накратко, съгласно Дъблинския правилник, бежанците са ангажимент на първата страна на Европейски Съюз, чиято граница с пресекли – в нея те би трябвало да бъдат регистрирани и да им бъде прегледано заявката за даване на леговище. Едно от аргументите да ни споделя „ не ” за Шенген Австрия, е точно тази. И за разлика от Нидерландия, това в действителност е кардинална позиция, като казусът за нас обаче отсега нататък ще стане голям.

Освен връщането на въпросните 6000 афганистанци, оттук-насетне ще сме задължени да построим още бежански лагери, които да могат да поемат големия напор на бежанци, които досега употребиха страната ни най-вече директно.

Румънският вестник “Адевърул ”, като се базира на държавни източници, показва, че водачите на Европейски Съюз са се договорили за промяна на системата за леговище и миграция, определяне на по-ясни правила за инспекция на незаконните мигранти при идването им в Европейски Съюз, унищожаване на биометрични данни, процедури за подаване на молба за леговище и други

От друга обява от началото на месеца в австрийски всекидневници, да вземем за пример Der Standard, излиза наяве, че Виена няма да отстъпи за никакъв Шенген, в случай че мигрантите, които са били регистрирани в България и Румъния и по-късно подават молба за леговище в Австрия, не се върнат в двете страни. Според австрийското министерство на вътрешните работи тази година това се отнася за 2000 души, които би трябвало да се върнат в Румъния, и за 6000 души, които би трябвало да се върнат в България.

Макар в началото, след оповестяването на изискванията на Австрия преди няколко седмици, министър-председателят ни да съобщи, че няма да се съгласим на връщането на афганистанци и сирийци назад тук, съгласно австрийските медии, той е отстъпил. Разбира се, нищо сходно не може да прочете в нашите медии – те единствено възторжено отразяват последните думи на Денков, че най-сетне успяхме.

Бежанските лагери у нас

Са извънредно незадоволителни – първо, второ – от отворен вид, което значи, че в случай че сега се изсипе такава голяма численост най-вече престъпно проявени и рискови хора, които са съвсем единствено млади мъже, безусловно си слагаме бесилото собственоръчно.

Още през 2016г. имаше концепция част от лагерите у да бъдат преобразувани в подобен от затворен вид, само че тогава редица НПО-та се опълчиха – не било хуманно, тези хора не били нарушители, не можело по този начин да им ограничаваме правата.

Положението в Харманли, Любимец, Пъстрогор, през годините нееднократно е било мотив за полемики, а дейностите на жителите на тези лагери – част то престъпните летописи. На всички тези места локалните българи от дълго време са се самоорганизирали, като без никаква поддръжка от управляващите, се пробват да защитят имуществото си, само че най-вече достойнството на дамите и дъщерите си. Властите очевидно са безсилни, а в случай че поисканото от Австрия се реализира, няма никакво подозрение, че ще се стигне до конфликти сред жителите и бежанците.

Ако инцидентно сте не запомнили, дано да напомня, че по данни на Министерство на вътрешните работи от началото на тази година, профилът на незаконните мигранти е: най-вече млади мъже от Афганистан на възраст 13-18 г и без обучение. И още един извънредно значим, само че чужд и некоментиран от медиите ни факт: Центърът във " Военна рампа "   в София има договорни връзки с „ Втора МБАЛ-София “ за проучване на костната система за определяне на действителната възраст на съмнителни, представящи се за малолетни чужденци. За 2021 са изследвани 40 лица и САМО 4 от тях са били на възраст под 18 години!

За 2022г информацията не беше публично огласена – не е мъчно да се досетите за какво, нали? Тоест в София и в страната се разхождат незнаен брой младежи, от които беззащитни деца са безусловно единици, а останалите са момчета и млади мъже в разцвета на силите и половата си интензивност. И отново да уточня – това е единствено все още, преди Австрия да изсипе у нас залелия я многохиляден контингент.

Не знам за какъв неоспорим триумф приказва Николай Денков, само че евентуално безусловно до месеци ще усетим какво унищожително за всички ни единодушие е дал, приемайки назад хиляди неконтролируеми и нападателни друговерци на българска територия.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР