Не знам вие какво мислите по актуални яскандал с британците,

...
Не знам вие какво мислите по актуални яскандал с британците,
Коментари Харесай

Първо британците да научат Ай ем а литъл бългериън и тогава да ни взимат Школо

Не знам вие какво мислите по настоящи яскандал с британците, които ще ни отвлекат децата заедно с бележниците им, обаче аз съм доста разочарована. Много! 10 тежки учебни години чаках норвежците! Да дойдат, да вземат отрочето и да го изгледат през пубертета, заедно с всичките му класни по математика, проби по британски, двойки, тройки и забележки, че пуши в двора на учебното заведение.

Представях си аз по какъв начин ще пристигна някой широкоплещест норвежец, а в случай че сега те са заети, някой също толкоз широкоплещест датчанин – да вземем за пример Мадс Микелсен, ще пием по едно-две до пет уискита, ще нарами отрочето и постепенно ще се отдалечи с него към тестванията и класните в някое скандинавско учебно заведение под Полярната звезда, до момента в който снегът безшумно вали, а сълзите ми от наслада непосредствено замръзват.

Обаче не се появиха гадните норвежци. Оставиха ме сам-сама с детето и учебната система. И в този момент, когато към този момент отрокът е огромен, съвсем отгледан, по този начин да се каже, се появиха британците. И купиха „ Школо “ – платформата, на която всичките оценки и забележки на българчетата са съхранени за поколенията. Желанието им е и те да се включат в „ Школо “ и там да влязат оценките и забележките и на английските дребни хаймани. Какво се оказа? Че освен няма снажни норвежци, или в краен случай Мадс Микелсен, да дойдат и да ни вземат децата, ами и бритатците ще ни харижат техните. Значи не ни стигат нашите келеши, а ще би трябвало да се занимаваме и с тия от Острова!!! Аз споделям едно същинско, българско „ не “ на тези попълзновения, благи другари. Долу британците, долу английските младежи, долу тийнейджъите по принцип! Толкова епохи е страдала българската майка юнашка, нямат край нашите премеждия, ей!

А в случай че въпреки всичко договорката се състои, аз ще упорствам английските деца първо да потвърдят, че са почтени за българската просветителна система.

Първо и най-много, ще желая да рецитират още от 6-годишна възраст „ Аз съм българче! “ „ Ай ем а литъл бългериан енд бългериан мадър хез борн ми “. После ще ги накарам да пишат на британски с кирилица – т.е. с британска шльокавица, по този начин да се каже. Ще упорствам или да се откажат от Шекспир, или да го създадат по-патриотичен. Какви са тия декадентски любовни подиуми в „ Ромео и Жулиета “, да вземем за пример? Не може ли Ромео вместо да се лигави под балкона на Жулиета, да развърти шпагата и да посече някой и различен душманин? Нека Монтеки са православни българи, а Капулети – долни мюсюлмани. И разногласията и дуелите сред тях да не са единствено по два реда, а в случай че може най-малко две-трети от пиесата. С доста кръв, писъци, и отрязани глави, ръце и крайници – като в национална ария.

Жулиета вместо да капризничи по балконите, да вземе да седне в одаята и да извезе едно знаме. „ Фрийдъм ор дет! “ След това да вземе кола и да прекара през Темза някой ранен бунтовник. Да стане учителка и да учи дребните британчета на българско четмо и писмо под погледа на Стивън Кирияксън, именуван за по-кратко Сър Стефчо, а най-после да се самозазида в основите на Бъкингамския замък, с цел да плаши туристите с жалните си стонове в седем осми епохи наред.

Хамлет също да спре да реве над черепа на гробищата и да пита нищо незначещи неща като „ Ту би ор нот ту би “, ми да си налее едно вино в тая кратуна и да го изпие като същински български държател.

Не на последно място ще желая всички английски родители всяка година да участват на тържества за 8-и март, на които петгодишните им фарфалаци да разиграват „ Даваш ли даваш, сър Маунтин Йово, дъ бютифъл Яна на бежанците “, като режат надлежно нос, ухо, глава, ръка, крайник, да хвърчи кръв, да се влачат вътрешности по пода в детската градина и майките и татковците да приветстват таз театрална талантливост.

Едва, откакто минат тези изпити, британците могат да вземат участие в родното „ Школо “, да си гледат двойките на хайманите, да им четат забележките и да ги пращат на частни уроци в Бългерия, с цел да съумеят да завършат най-малко с тройка.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР