Не знам правителството какво бори. Може да бори цените, но

...
Не знам правителството какво бори. Може да бори цените, но
Коментари Харесай

Финансист: За да намалим инфлацията, трябва да ограничим потреблението

Не знам държавното управление какво бори. Може да бори цените, само че не и инфлацията. Трябва да си избере какво тъкмо. Това, което вършат част от министрите, които имат визия от инфлация не се появяват. Ако някой желае да бори инфлацията или стопирането на цените би трябвало да се създадат две неща. Това сподели финансистът Любомир Дацов в предаването " Денят стартира ". 

По думите му, с цел да се понижи инфлацията, би трябвало да се ограничи потреблението. И добави, че не е работа на държавното управление да прави ценообразуването. 

Това, което се прави - сбърканите политики в стопанската система и земеделието дават резултат. България изнася малко за потенциала, който има, само че в това време скъпо. Веригите в България са основали повече ферми и индустриален потенциал. Част от веригите са измежду най-големите експортьори от България. Цялата работа на равнище държавно управление нормално опира до избран веществен интерес. Трябва да се вземат същински ограничения сега. С идващата инфлация би трябвало да има бюджетна политика, която да обере дефицитите, уточни Дацов. 

Политиката в земеделието сътвори повече неравенства. Съсредоточаването на всичките средства в едни 15% от земеделците е в действителност най-голямото деформиране, добави още финансистът. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР