Не знам някой да се е докосвал до темата за

...
Не знам някой да се е докосвал до темата за
Коментари Харесай

Сексът и Пловдивският панаир: Някога имаше и истински красиви любовни истории

Не знам някой да се е докосвал до тематиката за секса по време на панаира, а тя е голяма. Аз особено не мога да споделя нищо персонално – в годините, когато сексът ме вълнуваше повече, работех на панаира от заран до вечер и половите си проекти все оставях за идната седмица.

А панаирът предоставяше толкоз благоприятни условия!
Не помня на кое ревю беше, някъде към 76-а, само че срещнах една колежка от университета, която беше пристигнала като част от екипа на някаква си компания „ Кинтекс”. Каза, че управлението командировало в Пловдив всичките си чиновници, работа нямало и скучаела от заран до вечер. И най-после попита какво ще върша тази вечер. Оправдах се с многото работа и отклоних диалога, като попитах с какво се занимава този „ Кинтекс”? Девойката не можеше да повярва, че съм толкоз тъп и отговори шеговито:”Ами с кинкалерия и текстил – както проличава от името”.
Взех, че повярвах. Скоро научих, че става дума за оръжие. Добре че не се забърках в тази история, в която можеше да има и секс, и калашници.
По-късно срещнах и други девойки и дами, които бяха командировани на панаира, само че се чудеха какво да вършат. Поне денем.
Пловдивските заведения за хранене се пукаха по шефовете от банкети: изложители честваха златни медали, грамоти, черпеха сътрудници и по този начин нататък, най-после плащаха с фактура и се прибираха в хотелите, където по-отворените се омешваха.
Западняците обаче нямаше по какъв начин да идват всеобщо, пускаха ги по двама-трима, само че тук те си наемаха преводачки и секретарки – българки.
Тези от нашите девойки, които бяха по-лекомислени, получаваха единствено дарове, имаше обаче и такива, които установяваха по-трайни връзки. Чуждият механически личен състав се ориентираше към пловдивските проститутки и нямаше предпочитание да открива по-трайни връзки.
Част от контингента го изселваха надалеч от Панаира, в града оставаха тези, които милицията още не беше записала, както и елитната част информаторки. Пробваха се и гастрольорки.
В началото на 90-те години се занимавах с панаирната реклама на една арабска компания, бях си приключил към този момент уговорките, когато една по здрач звънна телефонът и се оказа, че ми звъни един от огромните босове, пристигнал особено от Ливан. Женски глас ме предложения общително на среща в Новотела.
Реших, че съм приключил добре работата си и евентуално ще бъда обилно награден. Набегом стигнах Новотела, почуках на вратата на един от най-скъпите жилища и ми отвори оплешивял дундест мъж в бляскав халат. Разговорът на британски вървеше мъчно, босът сподели, че е добре да изчакаме преводачката. Пет минути мълчахме, гледах към вратата в очакване, преводачката обаче пристигна откъм банята. С полуотворено бяло халатче.
С нейна помощ диалогът зацикли още повече – оказа се, че нейните познания по арабски и британски не са по огромни от моите по китайски примерно. По всичко изглеждаше, че момичето владееше различен поминък. В последна сметка разбрах за какво са ме извикали – „ преводачката” желала да посети най-хубавото заведение в Пловдив, където може да се танцува. Препоръчах им някаква дискотека и си потеглих злорадствайки – към този момент си представях по какъв начин дебелият арабин ще подскача на дансинга.
В тези времена хотелите не стигаха и много панаирджии и панаирджийки ги настаняваха в частни квартири. Там също се заформяха интимни контакти и не бяха необичайност случаите, когато някое филибелийче падаше жертва на безскрупулна служителка от Министерството на външната търговия, примерно.
На множеството гости обаче нищо изключително не се случваше – най-вече да си тръгнеха с някоя полова фикция. Най-голямата фикция е обвързвана с незабравимото американско водно легло.
Една година американците желаеха да ни покажат по какъв начин е обзаведен американският дом.
В центъра на кръглата палата беше фамозното Водно Легло. Върху него повърхностно беше полегнала госпожица, а може би и две, женските форми потрепваха в синхрон с вълничките, които движеха повръхността на леглото. На облегалките имаше копчета за радио и телевизия.
Хората стояха и цъкаха с език – това нямаше нищо общо с нашите скърцащи пружинени кревати и издънени дюшеци. А и девойките не приличаха на съпругите, които дърпаха за ръкавите захласналите се мъже.
Вечер обсъждахме по какъв начин би изглеждал сексът на едно такова легло, губят ли се сантиметри, вълничките оказват помощ или пречат и по този начин нататък. Сигурно в този миг хиляди българи, минали през Панаира, си мислеха същото.
Имаше и същински красиви любовни истории.
Една от тях се случи покрай южния длъжностен излаз – някъде сред бунгалото на „ Кинтекс” и остарелия Пресцентър.
Мъж и жена вървяха един против различен по алеята, в един миг и двамата застинаха…След това се затичаха и телата им се съединиха в невероятна прегръдка. Плътно прегърнати побягнаха към брега на Марица, където имаше малко тревичка. Хвърлиха се на земята и без да обръщат внимание на минувачите се обсипваха жадно с целувки. Не бяха млади – мъжът към този момент беше почнал да побелява, дамата беше към 30-те.
Ние надничахме през оградата и чакахме момента, когато любовниците ще стартират да се събличат. Любовната игра обаче в един миг замря, двамата не помръдваха десетина секунди. След това по едно и също време погледнаха часовниците си, оправиха облеклата си, целунаха се за финален път и побягнаха в разнообразни направления, без да се обръщат…
И до през днешния ден се пробвам да съчиня сюжет по тази история.
Почти съм сигурен, че и двамата си имаха собствен живот в разнообразни краища на света. На някакъв панаир в кой знае в кой град несъмнено се беше случило нещо прелестно, по-късно несъмнено се бяха опитвали по този начин да синхронизират командировките си, че да може да се срещнат някъде. Беше се случило в Пловдив.
Маршрутите им обаче се бяха пресекли единствено за 15 минути, след което всеки трябваше да поеме своя път. До идната среща – във Франкфурт, Шанхай или отново в Пловдив.
Очевидно се бяхме докоснали до нещо по-голямо от секса.
Може би по-голямо от целия панаир.

Източник: Трафик нюз бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР