Не знам коя оферта да избера .. и двете са

...
Не знам коя оферта да избера .. и двете са
Коментари Харесай

Как да изберем от две оферти за работа?

" Не знам коя оферта да избера.. и двете са от положителни почтени компании, заплатата е на равнище, работодателите са подготвени да ме изчакат. Не мислех, че ще е толкоз мъчно. " Често сме слушали тези думи от хора с положителни специалности, които по една или друга причина желаят да сменя местоработата си.

Подобни алтернативи нормално пораждат когато би трябвало да се направи избор пред разнообразни благоприятни условия, всяка единствено по себе си заслужаваща внимание. Най-важното е да не сгрешим: само че по какви критерии да съпоставим преимуществата и минусите когато вършим нашия избор?

" Каква тъкмо е компликацията при избора на най-хубавата компания за вашата бъдеща работа? " - да попитаме хипотетичния претендент. И той изяснява:

" Не мога да избера оферта, тъй като една компания е дребна, само че доста интензивно се развива, оферират малко по-висока заплата, само че има опасности, тъй като ще съм самичък в новия отдел и ще се оправя ли или не, е огромен е въпрос. Втората компания има към този момент одобрен бизнес, с ясно дефинирани регулации и утвърдена конструкция, само че с огромна администрация, правила, а заплащането е разграничено на твърда заплата + коефициент за лична успеваемост. "

Труден избор. Но той става много по-очевиден, в случай че разбиете горните проблеми на елементарни части. Как да го създадем?

Ако имате едновременно няколко предложения от работодатели, тогава специалистите предлагат да употребявате най-простия способ за съпоставяне съгласно следните критерии:
 Снимка 270515
 

1. Големината на компанията - подготвени ли сте да работите във компания със 30 - 50 -100 чиновници или с 200 - 500 -1000?

2. Сфера на дейност - до каква степен е развита тази сфера в страната, какви опасности може да има за вашето професионално развиване?

3. Рентабилност на бизнеса - в случай че компанията е обществена, погледнете обществената информация за нея, с цел да сте сигурни, че компанията стои крепко на повърхността.
 Снимка 274271
 

4. Предлаган доход - удовлетворен ли сте от заплатата и има ли основна разлика в офертите.

5. Наличието на бонуси и спомагателни " благини ", което постоянно е още едно преимущество и може " да убие " всички останали съображения (солидно допълнително материално стимулиране, паркинг, гратис пътешестване, възнаграждение на гориво и т.н.)

6. Местоположение - коя компания е по-близо до дома ви и е по-удобно да стигнете до нея, с цел да губите по-малко време за път?
 Снимка 271624
 

7. Корпоративна култура - този аршин изглежда не изключително значим на пръв взор, само че е доста по-трудно да оцелееш в токсична служебна атмосфера, в сравнение с в открита и другарска.

Степенувайте по значимост и още по-добре, в случай че можете  дайте и количествено измерение на всеки изброен нагоре или някой различен ваш аршин. По предписание резултатът от подобен елементарен разбор ви разрешава да извършите изводи и да определите водача в предложенията за работа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР