Не знам кой е подал сигнала и защо, но те

...
Не знам кой е подал сигнала и защо, но те
Коментари Харесай

Психиатър за случая в Свищов: В България не е престижно да си болен

Не знам кой е подал сигнала и за какво, само че те излизаха. Те работят. Това сподели Пепа Цветанова, майка на двете дъщери, които са били държани заключени в дома си в Свищов, съгласно подаден сигнал.

„ В момента са тук в къщата, не че желаеме да са тук. Три години бях на квартира, а те бяха в София. Готвех и пращах по рейса храна. През зимата идват при мен в квартирата. Тук не живее никой. Те са неотдавна тук от една седмица, може би. Имам 400 лв. пенсия, а за тях би трябвало да си изкарат за квартира “ сподели майката пред БТВ.



От думите й стана ясно, че те са образовани. Едната щерка е работила в театъра, само че е напуснала поради ниска заплата. Тя имала две висши образования. Другата щерка рисувала картини и ги е продавала.

„ Вчера двете бяха прегледани от доктор, който откри, че са душевен здрави. От няколко дни обаче не спят поради целия този звук. Давам им чайове от билки “, призна майката.

Според обществените двете дами са в риск. По тази причина институциите са се задействали. Условията на дома са скромни. Двете дами не желали да излизат, тъй като нямали облекла и обувки.

"Имаме доста случаи, при които сътрудниците се борят с отхвърлянето на родителите. Психичната болест обаче се развива “. Това сподели психиатърът Д-р Цветеслава Гълъбова.



„ Виждам доста неща в майката. Това е една мощно обезпокоена жена, която си измисля отговори, с цел да се хареса. Условията, в които живеят са странни, за образовани хора. Там има съществени проблеми, свързани със сериозна психологична болест и то от доста време “, добави тя.

„ По-важният въпрос за мен е за какво съседите не са реагирали по-рано. Замислих се какъв брой българите не сме съпричастни. Дано се реагира съответно. Има процедура за задължаване и наложително лекуване даже срещу волята на околните “, обясни психиатърът.

По думите й страхът може да е признак на психологично заболяване. „ В България не е влиятелно да си болен “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР