Не знам колко е голям шанса за съставяне на кабинет

...
Не знам колко е голям шанса за съставяне на кабинет
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Беше създадено впечатление за почти договорена четворна коалиция, но тя се разпадна

Не знам какъв брой е огромен шанса за сформиране на кабинет сред ГЕРБ-СДС, Има Такъв Народ и Движение за права и свободи. Тъй като Българска социалистическа партия са декларирали ясна позиция, от тяхната група дали някои депутати, отклонили се от главната линия ще поддържат – следва да забележим.

Това съобщи в предаването „ Офанзива ” по NOVA NEWS Даниел Смилов.

Беше основано усещане за съвсем контрактувана четворна коалиция, в един миг нещо се случи и тя се разпадна. Отчасти излизането на Българска социалистическа партия направи невероятно такава коалиция, може би има връзка и с атентата против основния прокурор Иван Гешев. Изправени сме пред две благоприятни условия за сформиране на държавно управление – и двете не са идеални.

Има възможност да се сформира държавно управление с първия мандат, има и друга опция – с Политическа партия и Демократична България, изясни политологът Даниел Смилов. Според него е нелогично изискването на ПП-ДБ първата политическа мощ да не предлага министри, а да чака поддръжка, само че обстановката е комплицирана.

„ Всички значими рецензии против ГЕРБ-СДС през тази седмица получиха своето удостоверение – рецензии към правосъдната система и държане на каузи „ на трупчета ”, сподели Даниел Смилов. Според него евентуално е имало единодушие Иван Гешев да си съобщи оставката, само че в един миг тя е била скъсана. Интересен е фактът, че тя е била написана ”, изясни политологът.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР